Foto: ©Blue Army

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen kampioenschap. Al had iedereen het liever anders gezien.

“Ik zag het op de app en Vincent Mannaert belde me ook om het te zeggen”, vertelt Ruud Vormer aan Sporza. “Dan ben je toch wel een heel blij man, want samen hebben we een heel goed seizoen gedraaid. Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dik verdiend.”

En toch is dit niet de manier waarop je kampioen wil worden. “We hadden uiteraard wel gehoopt om het op het veld te doen. Dit is toch anders dan wanneer je op het veld staat, de ref affluit en je kunt gaan vieren. Het is zeker mijn vreemdste titel en ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken, want het is een nare situatie.”

Heeft blauwzwart de titel verdiend op basis van 29 matchen? “Als ik terugkijk op het seizoen, denk ik dat we de terechte kampioen zijn. Met 15 punten voorsprong zouden we het wel gehaald hebben in de play-offs. Hopelijk kunnen we deze titel nog eens samen met de supporters vieren als het virus verdwenen is. Philippe Clement kan dan ook weer gaan zingen, leuk.”

Is de stop een correcte beslissing? “Iedere dag gaan er honderden mensen dood en dan gaan wij voetballen? Dat kan niet. Ik vind het heel knap dat de Pro League dit beslist heeft. Het is een heel moeilijke keuze en het is goed dat ze het gedaan hebben. Dit is de juiste beslissing.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws