Foto: ©Blue Army

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs, is bij Club Brugge in het verkeerde keelgat geschoten.

Vincent Mannaert heeft zich wellicht verslikt toen hij de mededeling van Anderlecht hoorde. “Voor mij is dat geen vraag tot solidariteit”, zegt Mannaert aan Het Nieuwsblad. “Ik stel vast dat er de voorbije jaren slecht is gewerkt en dat de schulden werden opgestapeld. Dan gaat het niet op nu te verlangen dat anderen de putten in jouw plaats vullen. Onze slogan is No Sweat No Glory, maar dat gaat over ons eigen zweet, niet over het zweet van anderen.

“Hij wordt geconfronteerd met een financieel moeilijke situatie en moet vooral besparen. Andere ploegen, zoals AA Gent, hebben ook zulke tijden gekend. Wat je dan moet doen is zelf de tering naar de nering zetten. Anderlecht heeft geïnvesteerd in scouting en beschikt over heel wat gegeerd talent. Het zal die spelers in de eerste plaats moeten verkopen, net zoals AA Gent dat jarenlang heeft moeten doen.”

“Voor mij betekent solidariteit in de eerste plaats dat je je eigen mensen zo lang mogelijk aan het werk probeert te houden. Club Brugge ziet ook af door de crisis, maar wij werken nu keihard om ons volledige personeel aan de slag te houden. Ook de dertig sociaal-maatschappelijke projecten die we elk jaar steunen met onze Foundation blijven we doorbetalen. In het huidige aflopende tv-contract werd voorzien dat de ploegen die deelnemen aan de groepsfase van de Champions League afzien van 15 procent van hun tv-geld in de Jupiler Pro League. Er bestaat vandaag dus al een vorm van substantiële solidariteit van de Europees spelende ploegen met de rest.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws