Phillipe Clement
Copyright : Photonews

Miguel Clement: “Mensen denken dat voetballers een luxeleven leiden”

Miguel Clement geeft in Humo een openhartig interview over zijn pa Philippe Clement. Miguel herinneren wij vooral van zijn uitspraak op het Gala van de Gouden Schoen, toen hij vertelde dat de kinderen van de Brugse trainer als straf een volledige match van Anderlecht moesten uitkijken.

Miguel Clement is geen voetballer geworden, al speelde hij ooit voor de beloften van Waasland-Beveren. “Mijn hele jeugd heb ik gezien wat hij ervoor heeft moeten doen en laten. Mensen denken dat voetballers een luxeleven leiden. Akkoord, ze hebben niet te klagen over wat ze verdienen. Maar ze werken er ook hard voor. Toen papa trainer was van Genk, vertrok hij thuis om zes uur ‘s morgens. Pas om zeven uur ‘s avonds vertrok hij op de club. Vaak had hij maar één vrije dag in de maand. Ik zou het niet kunnen. Mensen zien alleen de mooie kanten.”

En Miguel Clement speelde ook bij Club Brugge. “Ja, maar op mijn 7de ben ik al weggegaan en bij de jeugd van Varsenare gaan spelen. Zelfs op die piepjonge leeftijd moest je bij Club Brugge twintig keer kunnen jongleren en overstapjes doen. Technisch was ik geen kraan en dus gaven ze bij Club aan dat ik beter elders ging voetballen. Toen we later naar Waasmunster zijn verhuisd, ben ik bij Red Star Waasland gaan spelen, en na de fusie nog kort bij Waasland-Beveren.”

Maar uiteindelijk is Miguel niet de zoon van Philippe. “Klopt. Ik heb zijn naam gekregen toen ik een jaar of 2 was. Sindsdien is Philippe mijn papa. De enige trouwens die ik ooit heb gekend, ik heb geen weet van een andere papa. Ik ken zelfs zijn naam niet. Het interesseert mij ook niet. Mijn ouders hebben het mij verteld toen ik in het derde of vierde leerjaar zat. Naar aanleiding van een interview zelfs, denk ik. Het zou in de krant staan en dus hebben ze me op de hoogte gebracht. Ik heb er toen niet veel belang aan gehecht en doe dat nog altijd niet. Een papa is in mijn ogen iemand die altijd bij je is en je mee vormt tot de persoon die je bent. Dat ik niet uit zijn zaadcelletje kom, is dan maar zo. Dat maakt voor mij niets uit.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws