Foto: ©Blue Army

Michel D’Hooghe maakt geen ruzie meer met Marc Van Ranst: “Geen finale zonder publiek”

Een verhaal met een voorgeschiedenis. Michel D’Hooghe en Marc Van Ranst konden jaren niet door dezelfde deur, maar die ruzie lijkt ondertussen bijgelegd. D’Hooghe wijst erop dat een bekerfinale zonder publiek geen enkele zin heeft.

Het verhaal gaat terug tot 2009 toen de Mexicaanse griep de wereld bedreigde. Sportarts Michel D’Hooghe liet de spelers van blauwzwart preventief vaccineren voor een uitwedstrijd in Dnipropetrovsk. “Hopelijk was de prik in hun bil en hebben ze er nog lang last van”, zei Van Ranst toen in het VRT-journaal. “Het kan niet dat mensen die niet tot een risicogroep behoren, toch worden ingeënt op kosten van de gezondheidszorg.”

De ruzie lijkt ondertussen bijgelegd. “Ik volgde alleen maar de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie”, zegt Michel D’Hooghe vandaag. “Nadien heb ik het uitgepraat met Marc Van Ranst en sindsdien hebben we contact gehouden. Ik heb een grote bewondering voor zijn werk en ik kan alleen maar toejuichen dat hij nu door de UEFA gevraagd wordt om advies te geven over de coronacrisis. Het zou gaan tijd worden. Want als medicus kan ik niet aanvaarden dat de gezondheid buitenspel wordt gezet voor andere belangen.”

“De dokters van de Italiaanse competitie kunnen niet aanvaarden dat er binnenkort weer gevoetbald wordt”, zegt D’Hooghe over een mogelijke verlenging van de competities. “De UEFA schijnt uit het oog te zijn verloren dat de gezondheidscrisis binnen twee maanden nog niet opgelost zal zijn. Als voetbalploegen weer beginnen trainen geef ik je op een blaadje dat er weer een positief geval zal opduiken. En een hele ploeg meteen weer in quarantaine moet.”

Ook bij een mogelijke bekerfinale heeft D’Hooghe zo zijn vraagtekens. “Ten eerste is een bekerfinale zonder publiek zoals Frankfurt zonder worsten. Ten tweede is er een reëel gezondheidsrisico voor de spelers die met elkaar in contact zullen komen. Laten we de bekerfinale spelen als voetballen met publiek weer toegelaten is.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws