Foto: ©Blue Army

Marc Van Ranst schept beetje duidelijkheid over bekerfinale

Marc Van Ranst is hot. Niet alleen voor het dagdagelijkse leven, maar nu ook voor het voetbal. Onze landgenoot is door de UEFA gevraagd om hen te adviseren over een mogelijke verderzetting van de competities in Europa.

Zo ver heeft België het al niet laten komen en wellicht zal de UEFA, door Van Ranst, nu ook inzien dat er geen tijd meer is om de competities af te werken. “Ik heb de indruk dat de UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet meer mogelijk is”, zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad. “Niemand kan de Belgische clubs verwijten dat ze de beslissing namen om er streep onder te trekken. Van de Pro League heb ik begrepen dat er minimum drie tot vier weken training nodig zijn alvorens wedstrijden weer mogelijk zijn. Dan is het weinig realistisch de huidige competities nog af te werken.”

UEFA had scherp gereageerd op de Belgische beslissing. De Pro League werd zelfs solidariteit verweten. En uiteindelijk draait het hem allemaal om de centen, meer niet, maar voor de UEFA ook zeker niet minder. Zelfs met verder uitstel komt hun grote melkkoe van het EK 2021 in gevaar.

“We zijn nu begin april en er zijn opnieuw 1.600 nieuwe gevallen vastgesteld. Ik vind dat veel. Vooral omdat we weten dat dat getal een onderschatting is. Hoe kan je spreken over het afbouwen van maatregelen en het heropstarten van de competitie als we nog niet eens weten of we op het toppunt van de eerste piek zitten? Voetbal is de belangrijkste bijzaak van de wereld en we praten erover met de tien specialisten, die de exit-strategie bepalen. Maar we moeten eerlijk zijn: massa-evenementen als voetbalwedstrijden of muziekfestivals zullen bij de laatste dingen zijn die we opnieuw toelaten.”

Eerder had Van Ranst al gezegd dat “een symbolische bekerfinale, achter gesloten deuren”, wel kon. Maar dat lijkt op dit moment verder weg dan ooit. “Maar alleen als we de curve op nul krijgen. Dat hebben we zelf in de hand, als iedereen de maatregelen blijft opvolgen. Een finale achter gesloten deuren zou kunnen als we de absolute zekerheid hebben dat supporters niet elders een feestje gaan bouwen. Als supportersfederaties ons daarover geen spijkerharde garanties kunnen geven, gaat het feestje gewoon niet door.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws