Foto: ©Blue Army

Hoe gaat Club Brugge om met de lockdown?

Woensdag betekent Sport/Voetbalmagazine en ondanks het feit dat de competitie al een tijdje stilligt, blijven die lustig doorgaan. Zo ook over hoe de clubs in de Jupiler Pro League omgaan met de lockdown.

“Bij Club Brugge is de voorbije maanden af en toe gevloekt. De opening van het nieuwe oefencomplex in Knokke-Heist maakte dat de spelers tijdens de week – ze wonen nagenoeg allemaal vlakbij – geen verre verplaatsingen hadden, noch files. Dat het er soms hard waaide over de poldervlakte namen ze erbij. Alleen in het weekend, na een verplaatsing naar de andere kant van het land, was het ver, de reis terug. En dan werd wel eens met de tanden geknarst.”

“Nu heeft dat regionale isolement zijn voordeel. Het strand om te gaan joggen vlakbij, en wie zich alleen voelt, kan met een ploegmaat wandelen of bijpraten. Bovendien zijn de velden van het Basecamp nog beschikbaar voor loop- en coördinatie-oefeningen voor spelers die thuis onvoldoende ruimte en/of faciliteiten hebben. Individueel weliswaar. Werken is nu eenmaal sporten voor profvoetballers. ‘De kleedkamers zijn dicht, en er wordt niet in groep getraind, maar wie zich inschrijft, kan er maaltijden afhalen’, zegt Dévy Rigaux, de teammanager die in nauw contact staat met de spelers via WhatsApp of Facetime. Rigaux: ‘Je kan zelf wel invullen wie – en dat is misschien een raar woord – de ‘kwetsbare profielen’ zijn. Dat zijn de jongens die hier alleen zitten, zonder familie of met de familie ver weg, waar de situatie ook niet altijd heel veilig of duidelijk is.'”

“‘Iedereen is in België gebleven. Op zich een zeer wijze beslissing, je wist toen de competitie stilviel niet waar je aan toe was en hoe erg het zou worden. Iedereen hier houden, zorgt ervoor dat je zeker bent dat hij ergens is waar hij rustig kan leven en zijn programma kan afwerken. En omdat de meeste jongens dichtbij wonen, is er binnen de regels sociaal contact.’”

“Club voorziet in de dagelijkse opvolging, zowel op het fysieke en mentale vlak als op het gebied van voeding. En wie wil, krijgt thuis fietsen uit de fitness geleverd, mét applicatie, zodat de doorgestuurde oefeningen met beeld worden ondersteund.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws