Hoe gaat Club Brugge om met de lockdown?

Club fans We Are Bruges Club Brugge Leicester City
Club fans We Are Bruges Club Brugge Leicester City Foto: © Foto: ©Blue Army

Woensdag betekent Sport/Voetbalmagazine en ondanks het feit dat de competitie al een tijdje stilligt, blijven die lustig doorgaan. Zo ook over hoe de clubs in de Jupiler Pro League omgaan met de lockdown.

"Bij Club Brugge is de voorbije maanden af en toe gevloekt. De opening van het nieuwe oefencomplex in Knokke-Heist maakte dat de spelers tijdens de week – ze wonen nagenoeg allemaal vlakbij – geen verre verplaatsingen hadden, noch files. Dat het er soms hard waaide over de poldervlakte namen ze erbij. Alleen in het weekend, na een verplaatsing naar de andere kant van het land, was het ver, de reis terug. En dan werd wel eens met de tanden geknarst."

"Nu heeft dat regionale isolement zijn voordeel. Het strand om te gaan joggen vlakbij, en wie zich alleen voelt, kan met een ploegmaat wandelen of bijpraten. Bovendien zijn de velden van het Basecamp nog beschikbaar voor loop- en coördinatie-oefeningen voor spelers die thuis onvoldoende ruimte en/of faciliteiten hebben. Individueel weliswaar. Werken is nu eenmaal sporten voor profvoetballers. 'De kleedkamers zijn dicht, en er wordt niet in groep getraind, maar wie zich inschrijft, kan er maaltijden afhalen', zegt Dévy Rigaux, de teammanager die in nauw contact staat met de spelers via WhatsApp of Facetime. Rigaux: ‘Je kan zelf wel invullen wie – en dat is misschien een raar woord – de ‘kwetsbare profielen’ zijn. Dat zijn de jongens die hier alleen zitten, zonder familie of met de familie ver weg, waar de situatie ook niet altijd heel veilig of duidelijk is.'"

"‘Iedereen is in België gebleven. Op zich een zeer wijze beslissing, je wist toen de competitie stilviel niet waar je aan toe was en hoe erg het zou worden. Iedereen hier houden, zorgt ervoor dat je zeker bent dat hij ergens is waar hij rustig kan leven en zijn programma kan afwerken. En omdat de meeste jongens dichtbij wonen, is er binnen de regels sociaal contact.’"

"Club voorziet in de dagelijkse opvolging, zowel op het fysieke en mentale vlak als op het gebied van voeding. En wie wil, krijgt thuis fietsen uit de fitness geleverd, mét applicatie, zodat de doorgestuurde oefeningen met beeld worden ondersteund."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand