Gilbert 'Gille" Van Binst - Photonews
© Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

Gille Van Binst: “Ik wil niet weten wat er in die drie minuten gebeurd is”

Ex-profvoetballer Gille Van Binst deed in ‘t Pallieterke enkele opvallende uitspraken over zijn transfer naar Club Brugge.

Van Binst opent zijn betoog met de vaststelling dat Club Brugge de coronacrisis vlot zal doorkomen, in tegenstelling tot veel andere ploegen in de Jupiler Pro League. Dan grijpt hij terug naar het jaar 1981, wanneer hij van Toulouse naar Club Brugge getransfereerd werd.

“Club Brugge heeft een goed management, dat was vroeger niet altijd het geval, bijvoorbeeld toen ik er voetbalde en een jaar hulptrainer was van Georg Kessler. Ik speelde bij FC Toulouse toen ik een verrassend telefoontje kreeg van Michel Van Maele, toen de grote man van Club Brugge.”

“We kwamen overeen om opnieuw contact op te nemen na het einde van de competitie. Na de laatste match tegen Tours had ik de big boss van Club weer aan de lijn. Hij ging naar Toulouse komen om eens rustig te praten. Financieel was het iets moeilijker, want wat de Fransen mij betaalden, was niet haalbaar voor blauw-zwart.”

“Daar heb ik de slechtste beslissing in mijn leven genomen: ik ging akkoord. Ik had nog een contract van vier jaar met de Fransen, dus dat kon nog een probleem worden. De baas van Club Brugge had de volgende dag een afspraak met Visentin, de voorzitter van Toulouse. Ik was ook aanwezig samen met Balla, mijn manager. Men kon niet zeggen dat het gesprek vlot verliep, want Visentin bleef maar dwarsliggen over de transferprijs. Michel Van Maele was ooit burgemeester van Sint-Michiels-Brugge geweest en vroeg of Balla en ik even het lokaal wilden verlaten.”

“Het duurde maximum drie minuten voor de deur weer openging en Van Maele breed lachend en met een knipoog aankondigde dat ik vanaf nu een speler van Club Brugge was. Ik wil niet weten wat er daar tussen die twee is gebeurd. Zonder de mening van de nieuwe trainer Spitz Kohn te vragen, werden er in het wilde weg zeven nieuwe spelers aangekocht. Ieder bestuurslid had zijn zegje mogen doen. We zijn op het nippertje niet gedegradeerd…”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws