Foto: ©Blue Army

Ex-voorzitter Racing Genk doet bizarre uitspraak over titelstrijd

Oud-voorzitter Jos Vaesen liet in Het Nieuwsblad een nogal bizarre gedachte over de kampioen van de Jupiler Pro League dit seizoen horen.

“Bepaalde clubs misbruiken de coronacrisis, dat is allesbehalve netjes. Het zijn opportunisten van de ergste soort. Waarom zouden Beerschot en OH Leuven plots zomaar mogen promoveren? En waarom zou Waasland Beveren zonder enige goede reden toch in 1A moeten blijven, zonder de competitie uit te spelen? Nergens staat daar iets over in de reglementen.”

En meteen komen ook de centen erbij. De play-offs bezorgen de Belgische clubs een aardige duit in het zakje. “Schaffen we die af en gaan we naar een reguliere competitie met twintig, dan zullen de rechtenhouders daar minder centen voor willen neertellen. Dat zou doodzonde zijn, want nu is ons tv-contract zelfs meer waard dan dat van Nederland.”

En wie verdient er dan de titel? “Club Brugge? Waarom wel? Er zijn nog elf matchen te spelen, daarin kan veel gebeuren, ondanks de ruime voorsprong van Brugge. Dus heb ik zelf een opportunistisch voorstel: behoudt de huidige landskampioen ook volgend seizoen. KRC Genk dus? Inderdaad. Ik hoor u lachen en ik lach er zelf ook om. Maar het is slechts even van de pot gerukt als het idee om naar een competitie met twintig clubs te gaan.”

Vaesen voegde er netjes aan toe dat dit zijn persoonlijk standpunt is, niet dat van Racing Genk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws