Foto: ©Blue Army

Dit wordt zo goed als zeker de nieuwe datum voor de bekerfinale

De Pro League staat dicht bij een bekerfinale als vervanging van de Supercup. In principe moet de UEFA tegen 3 augustus de Europese plaatsen doorkrijgen. Dan moet de finale tegen 2 augustus gespeeld zijn en die datum lijkt het dan ook te worden.

Er wordt nog altijd getwijfeld of de bekerfinale gespeeld moeten worden. Zeker voor de verdeling van de Europese tickets is het de meest eerlijke manier. Wint blauwzwart, dan gaat Charleroi naar de poulefase van de Europa League, wint Antwerp dan krijgen zij dat ticket.

Een finale nog afwerken voor 30 juni lijkt zo goed als onmogelijk, zeker als er nog een maand op voorhand goed getraind moet worden. De meest interessante oplossing lijkt dan ook om de bekerfinale te spelen in plaats van de Supercup. Alleen moet dat dan met de nieuwe spelerskern gebeuren en de vraag is dan ook hoe eerlijk dat is.

Club Brugge wou aanvankelijk enkel een bekerfinale met de huidige kernen, maar stelt zich nu soepeler op. “We passen ons aan aan wat mogelijk is voor de KBVB en de UEFA”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Als Antwerp met zijn ‘nieuwe kern’ de bekerfinale kan spelen, is een eerste obstakel voor zo’n finale volgend seizoen weggewerkt.

Een tweede probleem is de deadline van de UEFA. De Europese voetbalunie vraagt dat de verschillende landen uiterlijk op 3 augustus hun Europese deelnemers voor 2020-2021 doorgeven. Een bekerfinale zou daarom uiterlijk op zondag 2 augustus moeten plaatsvinden. Een week later zou de competitie beginnen.

Andere miserie: mogen er supporters aanwezig zijn? Het lijkt nu al min of meer duidelijk te worden dat er ten vroegste in september supporters bij evenementen aanwezig mogen zijn. Volgens bepaalde bronnen zou dat zelfs zonder zijn tot begin 2021.

Een laatste mogelijkheid is dat Antwerp en Club Brugge spelen voor de eer van de beker en niet voor het Europese ticket. In dat geval is er geen tijdsdruk en kunnen beide ploegen wachten om met publiek te spelen, maar of iemand daarop zit te wachten is maar zeer de vraag.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws