Foto: ©Blue Army

Degryse strooit met lof: “Hij kan het uithangbord van Club Brugge worden”

Charles De Ketelaere verlengde zijn contract bij Club Brugge tot 2023. Volgens Marc Degryse een gouden zet van Blauw-Zwart. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de voormalige Rode Duivel zijn licht schijnen over het talent.

Volgens Degryse geeft Club Brugge nu het signaal dat je als jeugdspeler ook kan doorbreken bij Blauw-Zwart. “Club moést dit doen. Want hiermee geeft het een signaal. De Ketelaere is het bewijs dat je als jeugdspeler bij Club je kans krijgt. Ook als aanvaller. En dat is toch niet zo evident, bij een ploeg die voor de prijzen speelt.”

De analist geeft aan dat het een win-winsituatie is. “Sowieso. De Ketelaere kan het nieuwe uithangbord van de academy worden – hij belichaamt de jeugd. Kijk, iedereen bij Club zat al jaren te smachten naar een aanvaller die vanuit de jeugd kon doorbreken en carrière maken. Want dat was al heel lang geleden.”

Degryse was in 1983 ook een doorbrekend talent. “Er is niets mooiers dan doorbreken vanuit de eigen jeugd. Dicht bij familie en vrienden, en bij een topclub: ‘t is het perfecte huwelijk. Wat wil je nog meer? De Ketelaere beseft dat zelf ook wel. De tijden zijn ook veranderd, hé. Je moet niet langer naar het buitenland om in betere omstandigheden te kunnen trainen, werken en spelen.”

“Integendeel”, gaat Degryse verder. “Je blijft beter bij Club, dat elk jaar voor de titel strijdt en de toon zet. Zeker met het nieuwe stadion dat er zit aan te komen… De Ketelaere heeft iets om naar uit te kijken. Hij kan op zijn 22ste, als een bepalende speler, in een nieuwe tempel voetballen. Dat is toch iets wat je in je achterhoofd meeneemt.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws