Club Brugge supporters
©BlauwZwartfans

Ontdek de favoriete buitenlandse ploegen van de Club supporters

Voor welke buitenlandse club heb jij het meeste sympathie? Dat is de vraag die we aan meer dan 700 Club Brugge supporters stelden. De soms wat verassende resultaten per competitie lees je hieronder.

Premier League

In de Premier League staat Liverpool helemaal bovenaan het lijstje met bijna de helft van de stemmen. Dat hoeft zeker geen verrassing te zijn, aangezien heel wat Club fans mooie herinneringen overhouden aan voorgaande duels. In 1976 speelde Club de finale van UEFA Cup tegen Liverpool. Nog geen twee jaar later bekampten beide ploeg elkaar opnieuw in de finale van de Europacup in 1978. Helaas verloor Club beide confrontaties. Enkele weken geleden staken de club fans in Old Trafford hun sympathie voor Liverpool niet onder stoelen of banken. Uitgerekend op het veld van aartsrivaal Manchester United zongen onze fans luidkeels ‘You’ll Never Walk Alone’, het lijflied van Liverpool. Ook waren hier en daar rood-witte sjaals en vlaggen te zien. Manchester City en Manchester United vervolledigen de top drie.

Premier League supporters Club Brugge

Eredivisie

In Nederland zagen we een bijzonder spannende strijd tussen Ajax, PSV en ADO Den haag. Ajax haalde het uiteindelijk nipt van nummer twee ADO Den Haag. Toch opvallend, zeker als je weet dat Ajax-supporters een hechte band hebben met die van Anderlecht. Dat ADO Den Haag op een tweede plek te zien is, vormt dan weer geen verrassing. Club heeft namelijk stevige supportersbanden met Den Haag. Zo zijn er geregeld Nederlandse fans van Den Haag in het Jan Breydelstadion te zien.

Eredivisie supporters Club Brugge

La Liga

In Spanje zien we dat Barcelona overtuigend de populairste ploeg is. Met meer dan de helft van de stemmen staan de Catalanen helemaal bovenaan. Het zou voor vele club fans dan ook een droom zijn om volgend jaar het grote Barcelona te mogen ontvangen in de Champions League. Real Madrid staat op een tweede plek. Atletico Madrid, die andere Madrileense ploeg, vinden we op een derde plek.

La Liga supporters Club Brugge

Bundesliga

In Duitsland is de keuze overduidelijk: Borussia Dortmund. De geel-zwarten zijn razend populair bij onze fans en dat blijkt ook uit de resultaten. Liefst 63% van de stemmen ging richting Dortmund. Heel wat Club fans waren vorig jaar getuige van het knappe gelijkspel in het Signal Iduna park. Daar rolde ‘Ivan Leko’s Bruges Army’ minuten lang van de Brugse tribunes. ‘Rekordmeister’ Bayern München staat op een tweede plek gevolgd door Schalke.

Serie A

In Italië is Juventus de populairste club. Net daarna volgt Inter Milaan, de club van Rode Duivel Romelu Lukaku. Het Napoli van Dries Mertens staat op een derde plek.

Ligue 1

Opvallend: in Frankrijk heeft bijna 30% van de club fans geen voorkeur. Van de supporters die wel een voorkeur hebben, kreeg PSG de meeste stemmen achter zijn naam. Lille, nog een club waarmee we de nodige banden hebben, staat op een tweede plek. Het Zuid-Franse Marseille staat op een derde plek.

Jupiler Pro League

In eigen land zien we dat onze supporters het meest sympathie hebben voor KV Mechelen. Liefst een kwart van de stemmen ging naar de Rood-Geelen. Daarna volgen nog twee West-Vlaamse clubs: Zulte Waregem en KV Oostende.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws