Foto: ©Blue Army

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het Laatste Nieuws is er een beslissing over het Belgische voetbal.

Het is gedaan met alle voetbal in de competitie. Een beslissing naar analogie met nagenoeg alle andere sporten in ons land. “De competitie in de Jupiler Pro League dient per direct stopgezet”, schrijft Het Laatste Nieuws. “Dat is de aanbeveling van de Raad van Bestuur van de Pro League, en dient te worden bekrachtigd op een Algemene Vergadering. Er komt geen dertigste en laatste speeldag meer.”

En dat betekent meteen ook dat er een kampioen is. “De huidige rangschikking is definitief. Club Brugge is kampioen. AA Gent speelt voorronde Champions League. Charleroi, Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League.”

De bekerfinale zou dan wel nog kunnen plaatsvinden, wellicht voor 30 juni nog.

En ook voor volgend seizoen is er al een consensus. De competitie wordt uitgebreid. Er is geen zakker en de twee promovendi komen erbij. “Er is geen daler waardoor 1A volgend seizoen wordt gespeeld met 18 clubs – inclusief Beerschot en OH Leuven.”

Deze beslissing komt er vooral op vraag van de clubs zelfs. Het werd dringend tijd dat er duidelijkheid kwam. Diverse clubs hebben het financieel enorm moeilijk omdat ze geen inkomsten meer hebben, maar toch nog lonen moeten betalen. Heel veel ploegen troffen al regelingen met hun spelers.

De beslissing moet wel nog bekrachtigd worden.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws