Maxim De Cuyper - Photonews
Foto: ©Photonews

Club troeft nu ook bij de beloften Anderlecht af

Waar hun oppermacht in de beloften categorie tot nu toe de grote hoop was op een betere toekomst, wordt Anderlecht nu ook op dat vlak overklast door Club Brugge.

Al sinds het begin van het seizoen staat Anderlecht aan de top van reeks 1. Het speelde echter wel al twee wedstrijden meer dan Club Brugge, dat op twee punten volgt. Er werd echter een omrekening gemaakt met een coëfficiënt. Dit systeem werd ook gehanteerd in de amateurreeksen. Na deze omrekening wordt Club Brugge dus ook in de Beloften categorie tot kampioen gekroond. Anderlecht strandt op plaats twee, AA Gent eindigt derde en KV Mechelen nestelt zich knap op de vierde stek.

De twee zakkers naar reeks 2, bestaand uit 16 ploegen, worden Oud-Heverlee Leuven en Sint-Truiden. OHL telde wel evenveel punten als Standard en Genk maar speelde respectievelijk twee wedstrijden en één wedstrijd meer. Waasland-Beveren werd dan weer kampioen in reeks 2 en mag daardoor de omgekeerde beweging maken. Samen met Eupen mag het de topreeks van acht ploegen vervoegen.

De knappe prestaties van de Brugse youngsters in de UEFA Youth League eerder dit seizoen krijgen dus een mooi vervolg in de eigen competitie en biedt mooie perspectieven op vlak van doorstroming naar het eerste elftal in de toekomst.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws