Club Brugge schat verlies in door coronacrisis

Foto: ©Blue Army

Club Brugge boert goed, maar ook een topclub als blauwzwart krijgt klappen door de coronacrisis.

Club Brugge heeft de rivalen de afgelopen jaren niet alleen sportief, maar ook financieel het nakijken gegeven. Blauwzwart lijdt dan ook het grootste verlies van alle clubs tijdens de coronacrisis.

“Club raamt zijn inkomstenverlies op 6 miljoen euro”, klinkt het bij Club Brugge. “Dat is niet te ruim gerekend, zelfs zonder de impact van de bekerfinale, en een kampioenenmatch zou nog extra inkomsten uit merchandising betekenen. Maar momenteel haalt in België geen enkele ander team zoveel inkomsten uit een matchdag als Club Brugge.”

De gemiste inkomsten komen vooral uit tickets, horeca en merchandising. Voor alle ploegen van de G5 loopt het verlies op tot 20 miljoen euro. Bij de K11 zijn de verliezen kleiner, al wegen die percentueel door op het budget en de werking.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws