Foto: ©Blue Army

Club Brugge maakte het al mee: zo erg worden wedstrijden zonder publiek

In 2016 moest Club Brugge de match tegen Napoli achter gesloten deuren spelen. Omwille van de terreurdreiging waren er onvoldoende politiemensen beschikbaar. Victor Vazquez herinnert het zich nog als gisteren.

“Ook hier ben ik het gewoon om in quasi lege stadions te voetballen”, vertelt de Spanjaard vanuit Qatar aan de Krant van West-Vlaanderen. “Het is héél slecht en frustrerend voor een speler. Ook voor de trainers. Het begint al bij het verlaten van de kleedkamer. Je warmt op in een leeg stadion, wat de motivatie niet meteen aanscherpt. De belangen van de match dringen automatisch minder door, dat kan je spelers niet kwalijk nemen. Vervolgens stap je kort voor de aftrap het veld op… en er is niemand. Je applaudisseert voor supporters die er niet zijn, je begroet de tegenstander… ‘t Is allemaal heel erg raar.”

En toch is er straks wellicht geen andere optie. “De spelers zullen dit moeten accepteren. Hier in Qatar valt het mee, maar in België, Spanje en veel andere landen zal het nog een tijdje zonder publiek te doen zijn. Hopelijk kunnen de voetballers dit ondergaan en hun best doen om met deze situatie om te gaan. Het is niet eenvoudig, maar spelers zijn doorgaans mentaal sterk. Uiteindelijk wordt een voetballer alles gewoon. Of je nu voor honderdduizend mensen speelt of voor 500, je wordt dat gewoon. We houden er allemaal van om te voetballen… en uiteindelijk is dat waar het om draait.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws