Foto: ©Blue Army

Cercle duidelijk over stadionplannen: “Zolang we geen garanties krijgen, weigeren we”

Begin dit jaar kwam Club Brugge met hun plannen voor een nieuw stadion. Cercle Brugge zou moeten verhuizen naar de Blankenbergsesteenweg, maar het is nog altijd wachten op de vergunningen. Voorzitter Vincent Goemaere laat zich uit over de situatie tegenover Het Nieuwsblad.

“We willen de zekerheid dat we in het Jan Breydelstadion kunnen blijven zolang er geen duidelijk alternatief is. We waren enorm verbaasd toen er op een blauwe maandag plots mensen in opdracht van Club een bodemonderzoek begonnen op onze jeugdvelden. We vonden dat er dik over en hebben dat meteen laten weten.”

“Intusssen zat ik al rond de tafel met Vincent Mannaert, Bob Madou en Roel Vaeyens van Club en de contacten tussen ons zijn goed en constructief”, gaat Goemaere verder. “Ik heb ze wel moeten teleurstellen toen ze mij vroegen of ze mochten doorgaan met die testen. Zolang Cercle geen garanties krijgt, zullen we dit weigeren.”

Onzekerheid
“Ik ben trouwens nog altijd niet zeker of het Club menens is met een nieuwbouw op Sint-Andries, want daar een stadion voor 40.000 toeschouwers neerplanten lijkt me niet realistisch. Onze fans zien de Blankenbergsesteenweg dan weer niet zitten omdat het te ver is en moeilijk bereikbaar met de fiets.”

“Dat is begrijpelijk, maar ik begin er ook voor Cercle toch grote mogelijkheden te zien. Als we er een multifunctioneel stadion kunnen bouwen en het ook zelfbedruipend kunnen maken, kan de Blankenbergsesteenweg ook voor ons een topbestemming worden. Maar eerst dus garanties graag”, aldus de voorzitter van Cercle Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws