Foto: ©Blauwzwartfans

Anderlecht nu écht de wanhoop nabij: ‘Verdeel Europese inkomsten onder Belgische clubs’

Nu het stilaan duidelijk wordt dat ze zich moeten neerleggen bij de eindstand en dus de verdeling van de Europese plaatsen, hoopt RSC Anderlecht op solidariteit tussen de Belgische teams. Dit met name op financieel vlak.

Karel Van Eetvelt, CEO van paars-wit, meent dat de coronacrisis een grote impact op het voetbal zal hebben. “Het is mogelijk de Europese plaatsen logisch te verdelen op basis van de plaats in de rangschikking na 29 speeldagen. Van clubs die op die manier Europees voetbal behalen, verwachten we echter solidariteit met de andere clubs. Wij stellen dan ook voor dat op zijn minst een deel van de Europese inkomsten verdeeld wordt over alle clubs.”

Ven Eetvelt voegde daar nog aan toe: “We zijn ervan overtuigd dat ook Anderlecht zijn bijdrage tot de financiële inkomsten zal leveren want we ambiëren om vanaf de zomer van 2021 opnieuw elk seizoen Europees voetbal te spelen.”

“Hopelijk willen ook de andere clubs zich solidair opstellen om zo het Belgische voetbal vooruit te helpen. Deze periode levert heel wat mooie beelden van solidariteit in de Belgische gemeenschap op. Ik zou het dan ook niet meer dan normaal vinden dat we als voetbalgemeenschap tonen dat ook de clubs onderling solidariteit kunnen tonen”, verwijst Van Eetvelt naar het hele gebeuren rond de coronacrisis.

De zakelijke leider van RSCA beseft wel dat zijn club niet zomaar op liefdadigheid kan rekenen. “Uiteraard zullen heel wat zaken besproken moeten worden. Zo mag Club Brugge – wanneer we er in slagen een solidariteitsfonds uit te werken – zichzelf niet als de meest benadeelde club gaan zien. We moeten met alle clubs samen tot een goede regeling komen.”

Een verdeling van de vele Europese miljoenen tussen 16 – of zelfs 18 – clubs lijkt alleszins geen evidentie te worden. Het geld over zo een groot aantal clubs verdelen zou maken dat er slechts beperkte middelen overblijven voor iedereen. Dat zou dus – zeker voor de Europees spelende ploegen, Club Brugge met Champions League voetbal op kop – eerder een verzwakkingsoperatie betekenen. Minder middelen betekent namelijk minder mogelijkheden om de kwaliteit in de kern te verhogen. En dat is nodig om de Belgische coëfficiënt op peil te houden, wat ook niet onbelangrijk is voor het Belgisch voetbal.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws