Foto: ©Blue Army

AA Gent zit verveeld met beslissing UEFA

De rondzendbrief van de UEFA om op basis van het coëfficient van teams te gebruiken om de Europese tickets toe te wijzen bij stopgezette competities, deed gisteren enorm veel stof opwaaien.

In dat geval zou AA Gent als leider naar de poulefase van de Champions League mogen. Anderlecht zou naar de voorrondes van het kampioenenbal mogen, Club Brugge naar de voorrondes van de Europa League.

Michel Louwagie van AA Gent zat duidelijk verveeld met de situatie. “Dat zou niet fair zijn tegenover Club Brugge”, gaf Louwagie toe aan Het Laatste Nieuws. ‘s Avonds werd duidelijk dat alle leden van de Raad van Bestuur van de Pro League eensgezind waren over de toekenning van de Europese tickets. De rangschikking na 29 speeldagen. “Club Brugge is onze kampioen”, viel te horen.

Dat signaal viel ook te horen bij heel wat Vlaamse en Franstalige neutrale voetbalfans. Al werd op sociale media geregeld eens het woord ‘maffia’ naast UEFA gezet. UEFA suste in een nieuwe videocall de gemoederen en zei dat op basis van ‘sportive grounds’ zo gekozen worden ‘until further notice’.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws