Foto: ©Blue Army

Voorzitter KV Kortrijk geeft titel zonder play-offs aan Club Brugge

Voorzitter Joseph Allijns van KV Kortrijk en lid van de Pro League komt in Het Nieuwsblad met het voorstel om zondag de laatste matchen van de Jupiler Pro League te spelen om het coronavirus in te dijken.

“Speel nog één match en zet de competitie volledig stop na de reguliere competitie. Ik stel voor om géén play-offs te spelen. Het seizoen eindigt na zondag. Het gezondheidsrisico is veel te groot met het coronavirus. Het einde van de reguliere competitie lijkt mij het ideale moment om de competitie stop te zetten.”

“Dat gezondheidsrisico is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar er is dit seizoen ook de complete irrelevantie van de play-offs dit jaar. Met Club Brugge is de kampioen gekend, het staat vijftien punten voor. De Europese tickets zijn ook al zo goed als verdeeld. Voor mij is het coronagegeven een regelrechte crisis. In zo’n scenario breekt nood wet. Of het geen financiële ramp zal zijn voor de clubs? Ook hier zijn er oplossingen voor, daar moet dan maar over samen gezeten worden. Ze moeten de televisiegelden die normaal voorzien waren voor de play-offs dan maar verdelen onder de clubs op basis van rangschikking. Stel dat er straks een beslissing valt dat er geen voetbal meer is gedurende een maand, dan betekent dit sowieso het einde van de competitie. Er is gewoon geen plaats meer op de kalender om dit in te halen. Maar dat is eigenlijk maar bijzaak in zo’n beslissing. Gezondheid primeert.”

Vandaag zit de Pro League nog eens samen met het ministerie van Volksgezondheid, maar vooralsnog gaan alle wedstrijden en de competitie nog gewoon door. Met publiek.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws