Foto: ©Blue Army

Ruud Vormer mag geen ‘Phille’ meer zeggen tegen de trainer

Brandon Mechele gaf een uitgebreid interview aan Sport/Voetbalmagazine en laat zich daarin ook uit over coach Philippe Clement.

“Met Philippe Clement is er een nieuwe coach. Maar we kennen elkaar al van toen hij beloftecoach was van Club. Toen ik hem hier begin dit seizoen voor het eerst weer ontmoette, was het alsof hij nooit was weggeweest. Natuurlijk, als hoofdcoach moet je je anders opstellen dan wanneer je hier – zoals Clement – zolang assistent-coach bent geweest. Misschien is het ook wel goed dat er intussen al veel spelers uit die periode verdwenen zijn. Want met een assistent heb je toch een andere band dan met een hoofdcoach. Als assistent was hij bijna een ploegmaat voor ons.”

“Als hoofdtrainer moet je uit die vroegere rol kunnen stappen en een enorme klik maken. Je moet nog wel vriendelijk zijn, maar op het gepaste moment moet je ernstig zijn en kunnen zeggen: ‘Nu moet er gewerkt worden!’ Je staat niet meer zo tussen de spelers, hoewel Clement nog altijd tussen de groep staat, maar niet meer op diezelfde vriendelijke manier. Hij is de baas nu, dus in die functie moet hij erboven staan.”

“Maar hij is wel nog altijd dezelfde persoon. Als je met iets zit, kun je nog altijd met hem gaan praten. Alleen mogen we nu geen Phille meer zeggen. Dat zei hij in het begin duidelijk tegen Ruud Vormer: ‘Geen Phille meer, het is nu coach.’ Ruud is een van de weinige spelers die onder hem werkte toen hij assistent was, ook toen was de omgang met de trainer heel amicaal.”

“De coach is iemand die heel goed is in het onderhouden van goeie relaties met mensen. Hij probeert iedereen tevreden te houden. Er zijn wel bepaalde spelers met wie hij meer praat, de mannen die hij als leiders ziet, die het naar anderen moeten overbrengen, hen moeten meetrekken in het verhaal.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws