Philippe Clement doet het met Black Power

Clinton Mata - Photonews
Foto: ©Photonews

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel ‘Black Power’. Trainer Philippe Clement reageerde als eerste.

“Je kunt niet veralgemenen”, zegt coach Philippe Clement. “Tau bijvoorbeeld is vooral creatief en bezit veel minder die fysieke aspecten. Ook op het mentale vlak kun je dat niet doen. Badji is er pas in januari bijgekomen, maar was meteen in alles mee. Wat de roots van mijn spelers zijn, is voor mij niet echt een item. Er kunnen culturele verschillen zijn, maar voor mij verandert dat niets: als coach ga ik op zoek naar datgene waarmee je iemand kunt triggeren om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk naar het individuele van personen, naar wat er in de mens zit en wat je er samen uit kunt halen. Mijn boodschap is: neem iedereen zoals hij is, dan nemen ze jou ook zoals je bent.”

“Ik zie dat ze in onze groep allemaal goed overeenkomen en soms ook buiten het voetbal samen dingen doen. Dat vind ik belangrijk. Het zijn zeker niet altijd die met dezelfde roots die samen zitten. Je kunt niet iemand verplichten om iemand anders tof te vinden, maar ze hebben natuurlijk wel één gemeenschappelijk iets: dat ze allemaal samen hard moeten werken, toch gedurende een deel van de dag, en dat ze hier samen avonturen beleven. Dat ze elkaar nodig hebben, daar spreek je als coach uiteraard wel over. Misschien zorgt dat er ook wel voor dat ze naast het veld samen dingen doen en dat er in de groep een paar spelers zijn die daarvoor initiatieven nemen. Clinton is daar een groot voorbeeld van.”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.

“Er klinkt niet alleen André Hazes in de kleedkamer”

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Teammanager Dévy Rigaux laat...