Mats Rits
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

‘Ontdekker’ Mats Rits trots op zijn discipel

Jos Daerden laat in Sport/Voetbalmagazine weten dat hij trots is op wat Mats Rits bij Club Brugge laat zien. De Limburger liet de 26-jarige middenvelder, die pas bijtekende tot 2024, tien jaar geleden debuteren bij Germinal Beerschot.

“Over zijn talent bestond nooit discussie”, vertelt de 65-jarige Jos Daerden. Daerden, sinds juni vorig jaar bij KRC Genk aan de slag bij FRZA! Limburg – een project van de jeugdacademie in nauwe samenwerking met enkele Limburgse interprovinciale clubs – gaf Mats Rits zijn eerste speelminuten op Het Kiel in een 3‑1-zege tegenover Westerlo. De jeugdinternational bedankte voor het vertrouwen met twee treffers en vertrok later naar Ajax. “Hij was toen technisch al heel beslagen en compenseerde zijn gebrek aan kracht door handig uit het duel te voetballen. Daarna volgde een hobbelig parcours: in Amsterdam kwam hij te weinig aan spelen toe, maar bij KV Mechelen toonde hij zijn karaktersterkte. Waar hij vandaag staat, dat heeft Mats enkel en alleen aan zichzelf te danken.”

Toch was de overstap naar Club Brugge ook voor Daerden een verrassing en zijn belang toch wat minder ingeschat. “Ik had aanvankelijk ook gedacht dat die stap meer moeite ging kosten. Philippe is enorm veeleisend. Hij wil elke dag op training kwaliteit zien en wil uit iedereen het maximale naar boven halen. Dat heeft Mats heel goed begrepen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws