‘Ontdekker’ Mats Rits trots op zijn discipel

Mats Rits
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

Jos Daerden laat in Sport/Voetbalmagazine weten dat hij trots is op wat Mats Rits bij Club Brugge laat zien. De Limburger liet de 26-jarige middenvelder, die pas bijtekende tot 2024, tien jaar geleden debuteren bij Germinal Beerschot.

“Over zijn talent bestond nooit discussie”, vertelt de 65-jarige Jos Daerden. Daerden, sinds juni vorig jaar bij KRC Genk aan de slag bij FRZA! Limburg – een project van de jeugdacademie in nauwe samenwerking met enkele Limburgse interprovinciale clubs – gaf Mats Rits zijn eerste speelminuten op Het Kiel in een 3‑1-zege tegenover Westerlo. De jeugdinternational bedankte voor het vertrouwen met twee treffers en vertrok later naar Ajax. “Hij was toen technisch al heel beslagen en compenseerde zijn gebrek aan kracht door handig uit het duel te voetballen. Daarna volgde een hobbelig parcours: in Amsterdam kwam hij te weinig aan spelen toe, maar bij KV Mechelen toonde hij zijn karaktersterkte. Waar hij vandaag staat, dat heeft Mats enkel en alleen aan zichzelf te danken.”

Toch was de overstap naar Club Brugge ook voor Daerden een verrassing en zijn belang toch wat minder ingeschat. “Ik had aanvankelijk ook gedacht dat die stap meer moeite ging kosten. Philippe is enorm veeleisend. Hij wil elke dag op training kwaliteit zien en wil uit iedereen het maximale naar boven halen. Dat heeft Mats heel goed begrepen.”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...