Foto: ©Blue Army

Journalist meent te weten waarom Benteke niet voor Club Brugge koos

Het Laatste Nieuws wijdde vandaag op zijn website een artikel aan Cristian Benteke en haalde daarin de reden aan waarom hij tijdens de wintertransferperiode niet naar Club Brugge kwam.

“Een staande ovatie van de Crystal Palace-fan. Vervolgens een serenade. ‘Big Ben’ speelt zich weer helemaal in de gratie. Hij heeft een doel voor ogen. De reden ook waarom hij de interesse van Club Brugge in december meteen afwimpelde. Christian Benteke (29) wil zo graag naar het EK. Sinds die opsteker tegen Cyprus, match waarin hij twee keer scoorde, ruikt hij zijn kans.”

“Een vervelende spierblessure remde hem af. Toch is hij ondanks de komst van Cenk Tosun, een extra concurrent, meer dan ooit eerste keus bij Crystal Palace. Scoren lukt nog altijd moeilijk, zo bewees hij met die onbeholpen misser op Brighton, maar zijn impact is enorm. Als aanspeelpunt was hij niet af te stoppen. Sterk in de lucht, soms een gemene fout. En ook erg nuttig in de eigen zestien: niemand kopt vanuit stand op standaardfases zoveel ballen weg als hij.”

“Zijn hoogtepunt zaterdag was die assist voor de winner van Ayew. Duel aangaan met de rug naar doel, wegdraaien tussen drie man en met een splijtende pass de verdediging zoek spelen. Een ovatie bij zijn vervanging was zijn deel. De frustraties bij de fans lijken voorlopig weg. Die over zijn hoge loon (140.000 euro per week) en zijn hoge transfersom (31,5 miljoen euro) in verhouding tot zijn rendement voor doel. Zie die amper 13 goals in zijn laatste 70 matchen – waarvan een groot deel als invaller.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws