Jacky Mathijssen haalt herinneringen op aan François Sterchele

Tifo voor Francois Sterchele
© Gregory Van Gansen / Photo News

In een interview met Het Nieuwsblad haalde Jacky Matthijsen herinneringen op aan de tijd met François Sterchele.

“We hadden een prima band bij Club Brugge”, zegt Matthijsen in Het Nieuwsblad over Sterchele. “Maar toen ik hoorde dat hij een Porsche Cayman had aangeschaft, ging ik met hem praten. Ik vond dat geen goed idee. Veel spelers hadden een wat stevigere, grotere wagen, waarin je toch wat beter beschermd zat. Je weet immers nooit wat er allemaal kan gebeuren.”

“Coach, die wagen is een jongensdroom van mij, zei Çois. Ik ga er zes maanden mee rijden en dan doe ik hem weg. Dan koop ik een bompa-auto zoals die van jou. Dat zal me altijd bijblijven. Hij had een unieke persoonlijkheid. Zo charmant. Je kon er niet kwaad op worden.”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...

“Er klinkt niet alleen André Hazes in de kleedkamer”

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Teammanager Dévy Rigaux laat...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.