Foto: ©Blue Army

Hoe Philippe Clement werkt tijdens de lockdown

Philippe Clement nam zondagavond de tijd om te antwoorden op vragen van de fans.

Ook voor Clement is de lockdown geen pretje. “Iedereen is hier thuis is gelukkig nog gezond, ’t is toch een beetje spannend deze dagen. Mijn verjaardag heb ik gevierd met de vrouw en de kinderen, maar uiteraard hebben we niemand uitgenodigd. Spijtig, maar het feestje volgt nog wel. Ik sta iets later op dan gewoonlijk. Normaal gezien is dat om 6u, nu is dat 7u of half 8. Ik ga nog drie a vier keer per week naar de club om jongens individueel te trainen en om te vergaderen, maar we houden heel veel afstand. Ik probeer mijn vrouw ook wat te helpen bij het koken – veelal groentjes snijden – en ga nu ook eens lopen. Dat doet wel deugd.”

“Het is echt raar. Ik zit nu al 30 jaar op de rollercoaster, zonder vakantie enzo. Nu is het ritme helemaal weg. Er was zeker decompressie na spannende en drukke weken. Het voelt raar aan, want we waren op goede weg. Historisch goede weg zelfs. Je zit de spelers almaar te pushen naar het volgende resultaat, en dat valt nu weg. Mijn debuutjaar bij Club is tot dusver uitzonderlijk geweest, maar er is nog geen bekroning. We leven ook al maanden toe naar die dubbel. Het is nog maar twee keer gebeurd in 129 jaar Club Brugge. We weten niet of die bekerfinale nog wordt gespeeld en dat zorgt toch voor nervositeit. Want als ze wordt gespeeld, wil je die natuurlijk winnen.”

“Het samen naar iets toewerken, de beleving van de matchen, de fans, de sfeer in het stadion… Ik mis dat heel erg. Elke coach heeft een groep, hij heeft dagelijks contact met alle jongens die onder zijn bewind vallen. Vooral voor de buitenlandse spelers is dat belangrijk, zo kunnen zij begrijpen wat er elke dag gebeurt en aan welke regels ze zich moeten houden. Die manier van werken is er ook om de fysieke staat van de spelers verder te kunnen opvolgen. Ze krijgen dagelijks individuele trainingen – en dat zijn vaak pittige. Uiteindelijk komt alle info bij mij terecht, maar mijn spelers doen het goed. Je kan de trainingen op het veld trouwens niet vervangen. Dat is net het moeilijke, want voetbal is een heel complexe sport qua beweging. Duur, explosiviteit, draaien, keren, bewegen in functie van elkaar… Vooral het fysieke aspect is belangrijk, dezer dagen raken de jongens haast geen bal aan. Maar zoals ik al zei: hun fysiek wordt nauw bijgehouden.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws