Het Laatste Nieuws lost plannen van nieuwe stadion

Foto: ©Blue Army

Het Laatste Nieuws laat vandaag in primeur de eerste plannen van het nieuwe stadion van blauwzwart zien. Bart Verhaeghe hoopt in het seizoen 2022-23 al in het nieuwe stadion te spelen.

“Bart Verhaeghe droomt van een écht voetbalstadion, waar de beleving voor fans en vips optimaal is”, schrijft Het Laatste Nieuws. “Dit wordt door de plannen op zijn zachtst gezegd ondersteund. Club bouwt straks – als alles goed gaat – een modern stadion met vier rechte, behoorlijk steile tribunes en 40.000 zitplaatsen, waarbij de supporters dicht op het veld zitten.”

“Een modern architecturaal bouwwerk zonder veel franjes – een eenvoudig, maar strak ontwerp zeg maar. Een rechthoekig stadion, waarvan de hoeken dicht zijn. Geïnspireerd door de Volkswagen Arena in Wolfsburg en het Stade Matmut Atlantique van Bordeaux.”

“Al refereerde voorzitter Verhaeghe eerder ook aan het nieuwe stadion van Tottenham. Club kiest voor een duidelijke segmentering. De grootste tribune achter doel moet straks dienstdoen als sfeertribune en biedt plaats aan 12.000 fanatieke fans.”

Het grote vraagstuk blijft ook nu het protest van buurtbewoners en vooral het mobiliteitsprobleem.

Copyright Het Laatste Nieuws

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Blijft Club Brugge dit jaar met lege handen achter?

Club Brugge was bezig aan een uitmuntend seizoen. Niets leek blauwzwart nog in de weg te liggen om de dubbel te pakken....