Foto: ©Blue Army

Het Laatste Nieuws lost plannen van nieuwe stadion

Het Laatste Nieuws laat vandaag in primeur de eerste plannen van het nieuwe stadion van blauwzwart zien. Bart Verhaeghe hoopt in het seizoen 2022-23 al in het nieuwe stadion te spelen.

“Bart Verhaeghe droomt van een écht voetbalstadion, waar de beleving voor fans en vips optimaal is”, schrijft Het Laatste Nieuws. “Dit wordt door de plannen op zijn zachtst gezegd ondersteund. Club bouwt straks – als alles goed gaat – een modern stadion met vier rechte, behoorlijk steile tribunes en 40.000 zitplaatsen, waarbij de supporters dicht op het veld zitten.”

“Een modern architecturaal bouwwerk zonder veel franjes – een eenvoudig, maar strak ontwerp zeg maar. Een rechthoekig stadion, waarvan de hoeken dicht zijn. Geïnspireerd door de Volkswagen Arena in Wolfsburg en het Stade Matmut Atlantique van Bordeaux.”

“Al refereerde voorzitter Verhaeghe eerder ook aan het nieuwe stadion van Tottenham. Club kiest voor een duidelijke segmentering. De grootste tribune achter doel moet straks dienstdoen als sfeertribune en biedt plaats aan 12.000 fanatieke fans.”

Het grote vraagstuk blijft ook nu het protest van buurtbewoners en vooral het mobiliteitsprobleem.

Copyright Het Laatste Nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws