Foto: ©Blue Army

Dit denkt Marc Degryse over het verdere verloop van de Jupiler Pro League

UEFA besliste gisteren om het EK van 2020 op te schuiven naar volgende zomer. Dat biedt, samen met de halve lockdown die vandaag start, de nodige kansen voor de Jupiler Pro League.

“Het EK uitstellen naar volgende zomer was de enige logische beslissing”, zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. “UEFA had geen andere keuze, dat voelde je aan alles. De alternatieven – zoals een EK in de winter – vond ik eigenlijk geen goede oplossing. Niet voor de spelers, niet voor de fans. En volgend jaar is er ruimte voor, dus… Het is een uitzonderlijke situatie en die vereist uitzonderlijke maatregelen.”

“Onze Rode Duivels zullen allemaal een jaartje ouder zijn, maar ik denk niet dat het een negatieve impact zal hebben op hun toernooi. De meeste spelers hebben nog een contract bij hun club en Jan Vertonghen zal ook wel een mooie ploeg vinden. Ik heb altijd gedacht dat deze generatie het WK van 2022 in Qatar zou halen. Op een enkele uitzondering na misschien. Ik vrees dus geen grote problemen voor volgend jaar. Ook niet omtrent de toekomst van ­Roberto Martínez. Zijn doel was om ­Europees kampioen te worden en de ­voetbalbond heeft aangegeven dat ze ­samen verder willen. Na een paar goede vergaderingen kan er wel iets uit de bus ­komen, denk ik.”

“Voor onze competitie is het alleszins geen slechte zaak dat het EK is uitgesteld. Alleen zie ik het wat somber in wat het virus ­betreft. Als de piek pas midden mei wordt bereikt, kan je dan twee weken nadien al in normale omstandigheden voetballen? Dat wordt link. De clubs en de voetbalbond ­willen wel graag. Ze zijn ook professioneel genoeg én hebben de middelen om hiermee om te gaan. Het is ‘part of the job’ om je goed voor te bereiden, ook in moeilijkere omstandigheden. We zijn in 2020, de ­spelers worden professioneel begeleid. Zij die het best rekening houden met alles, ­zullen het best voor de dag komen. Ik weet dat het moeilijk zal zijn omdat de spelers uit hun ritme gehaald worden. Vier, vijf weken stilliggen is lang. Maar als ze zich dan een paar weken kunnen voorbereiden, kan het lukken.” 

“Ik hoop dat het niet gewoon blijft bij het inhalen van die ene wedstrijd. Dat zou ik echt jammer vinden. Alleen is de vraag of alle steden en alle clubs die wedstrijden ­georganiseerd krijgen. Wat met de veiligheid, wat met de politiebegeleiding? Het zal niet gemakkelijk zijn. Het zijn scenario’s die ze van dag tot dag en week per week ­moeten bekijken. Het uitstellen van het EK zet de deur voor de play-offs en de beker­finale alleszins op een kier. Als voetbal­liefhebber hoop ik dat de competitie kan eindigen op een normale manier. Maar laat ons in eerste instantie niet te ver vooruit kijken. En afwachten wanneer die piek gaat eindigen. Ik hoop dat Marc Van Ranst – hij verdient een compliment – hier binnenkort uitsluitsel over kan brengen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws