Philippe Clement - Photonews
Philippe Clement - Photonews
Foto: ©Jimmy Bolcina/Photo News

Deelt Clement cadeautje uit aan ex-ploeg?

Straks staat het duel tussen Racing Genk en Club Brugge op het programma. Een wellicht emotioneel weerzien voor Philippe Clement met zijn ex-ploeg. In Het Nieuwsblad spreekt hij over de terugkeer én zijn beslissing om voor Club te kiezen.

De beslissing om de overstap te maken van Racing Genk naar Club Brugge kwam er in één week tijd. “Die week was een rotte week. Vijf ellendige dagen. Het moest allemaal snel gaan. Ik had het gevoel dat ik opgejaagd werd door alles en iedereen. Het kwam zover dat ik op een bepaald ogenblik gewoon naar het buitenland wilde trekken, want als ik voor Genk óf Club koos, zou ik mensen die ik graag heb altijd pijn doen. Op dinsdag heb ik met Genk gepraat, op woensdag met Club, op donderdag met een buitenlandse ploeg. Maar na tien minuten wist ik al dat het Racing of Brugge zou worden. Ik zei tegen mezelf: Philippe, waarom zou je wegvluchten van de dingen?”

Wacht hem een warm onthaal in Genk? “Ik kan dat moeilijk inschatten, maar ik denk dat het een positief onthaal wordt. Ik snap wel dat er ontgoocheling was bij mijn vertrek, maar de band met Genk is intussen weer even sterk als voordien. Ik verwacht niet dat de Genk-fans voor mij zullen supporteren, want ik ben coach van de tegenstander. Maar samen hebben we vorig seizoen iets unieks klaargespeeld.”

Haalt Racing Genk Play-Off 1? “Ja, maar dat zal ook lukken zonder zondag tegen ons te winnen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws