Mats Rits
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

Club wint, opnieuw hoofdrol voor de VAR

Club Brugge won in extremis met 1-2 van Racing Genk na een goal van Mats Rits. Maar de aandacht van de middag ging opnieuw naar de VAR.

Het Laatste Nieuws lichtte de dubieuze fases toe.

Moest Balanta rood krijgen?

“In minuut veertien stond Sébastien Dewaest nog hoog op het veld. Genk-doelman Didillon mikte de bal richting zijn aanvoerder, die in duel ging met Eder Balanta en Brandon Mechele. Na het duel bleef Dewaest liggen, nadat hij de arm van de Colombiaan in zijn aangezicht kreeg. Scheidsrechter Erik Lambrechts gaf Balanta geen kaart en ook de videoref Jasper Vergoote besloot niet in te grijpen? Terecht?”

Verdiende Genk een strafschop voor hands van Rits?

“Na twintig minuten gingen de decibels de hoogte in in de Luminus Arena. Deli kopte een vrijschop van Bongonda weg, maar het leer viel op de arm van Mats Rits. In het strafschopgebied, terwijl de onderarm van de middenvelder niet tegen het lichaam was. Bij Genk wilden ze een strafschop, maar Lambrechts én de VAR gaven geen kik. Terecht?”

Moest Kouassi rood krijgen?

“Ook Club had reden tot klagen. In minuut 26 ging Genk-middenvelder Kouassi immers zeer stevig door op doelpuntenmaker Charles De Ketelaere. Kouassi wilde de bal afblokken, maar daarbij plantte hij zijn noppen op het onderbeen van De Ketelaere. De jongeling bleef minutenlang op de grond liggen en moest verzorging krijgen. Kouassi ontsnapte echter aan een kaart. Terecht?”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws