Club wint, opnieuw hoofdrol voor de VAR

Mats Rits
Foto: ©Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge won in extremis met 1-2 van Racing Genk na een goal van Mats Rits. Maar de aandacht van de middag ging opnieuw naar de VAR.

Het Laatste Nieuws lichtte de dubieuze fases toe.

Moest Balanta rood krijgen?

“In minuut veertien stond Sébastien Dewaest nog hoog op het veld. Genk-doelman Didillon mikte de bal richting zijn aanvoerder, die in duel ging met Eder Balanta en Brandon Mechele. Na het duel bleef Dewaest liggen, nadat hij de arm van de Colombiaan in zijn aangezicht kreeg. Scheidsrechter Erik Lambrechts gaf Balanta geen kaart en ook de videoref Jasper Vergoote besloot niet in te grijpen? Terecht?”

Verdiende Genk een strafschop voor hands van Rits?

“Na twintig minuten gingen de decibels de hoogte in in de Luminus Arena. Deli kopte een vrijschop van Bongonda weg, maar het leer viel op de arm van Mats Rits. In het strafschopgebied, terwijl de onderarm van de middenvelder niet tegen het lichaam was. Bij Genk wilden ze een strafschop, maar Lambrechts én de VAR gaven geen kik. Terecht?”

Moest Kouassi rood krijgen?

“Ook Club had reden tot klagen. In minuut 26 ging Genk-middenvelder Kouassi immers zeer stevig door op doelpuntenmaker Charles De Ketelaere. Kouassi wilde de bal afblokken, maar daarbij plantte hij zijn noppen op het onderbeen van De Ketelaere. De jongeling bleef minutenlang op de grond liggen en moest verzorging krijgen. Kouassi ontsnapte echter aan een kaart. Terecht?”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...