Foto: ©Blue Army

Club Brugge op zoek naar vijf records

Club Brugge raast door de competitie. Blauwzwart staat op het punt om maar liefst vijf records te breken volgens Het Nieuwsblad.

Meeste punten: nog 3 puntjes

Gemiddeld haalt de leider na de reguliere competitie 67 punten. Dat was in vier van de vorige tien edities het geval. Club Brugge heeft dat aantal nu al gehaald. Dat is slechts twee punten minder dan het record van Anderlecht in de eerste editie in 2009-10. Als Club tegen Cercle en/of Eupen wint, is dat record al binnen. Het dient wel aangestipt dat die eerste editie uit slechts 28 wedstrijden bestond omdat Moeskroen in de loop van het seizoen failliet ging.

Meeste winstmatchen: evenaring mogelijk

Anderlecht won in dat eerste seizoen van de play-offs 22 wedstrijden. Nu nog twee keer winnen en Club evenaart het record van paars-wit.

Minste verliesmatchen: record is binnen

Hier moet het team van Philippe Clement zwaar uit de bocht gaan om het record nog kwijt te spelen. Het is nog nooit gebeurd dat een team in de reguliere competitie maar één keer verloor. Zelfs geen twee keer. Als Club dit record nog zou willen delen, dient het de laatste twee speeldagen twee keer te verliezen. Met de beste wil van de wereld, maar dat kunnen we niet geloven.

Beste doelsaldo: record is zo goed als binnen

Club Brugge prijkt nu met een doelsaldo van +43. Voorheen deden Anderlecht (in 2010 en 2013) en Standard (2014) met +42 bijna even goed. Club kan dit record nog kwijtspelen, maar dan moet het wel knoeien tegen Cercle en in Eupen.

Meeste goals: niet meer mogelijk

Het mag niet verbazen. Door het gebrek aan opportunisme van de spitsen zal dit zowat het enige record zijn dat Club niet binnenhaalt. Het record staat op naam van Anderlecht (2013) en Club Brugge (2015) met 69 goals. Club heeft op dit moment met 56 goals het laagste aantal goals gescoord. Het heeft nog twee speeldagen om het laagterecord van 58 doelpunten van Anderlecht (2011) te vermijden.

Minste tegengoals: record is binnen

Het is niet eens stoer hier een gok op te wagen: dit record is namelijk al binnen. Met nog twee haalbare tegenstanders zou Club nog vijf goals moeten slikken om het kwijt te spelen. Dat is bijna de helft van wat het tot nu binnenkreeg op 28 speeldagen. Mignolet slikte 13 tegengoals. Alleen de 17 van Standard in 2014 komen een beetje in de buurt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws