Foto: ©Blue Army

“Cercle ademt haat en frustratie uit”

Derby’s doen iets met de mens. En voor een stadsderby tussen Club en Cercle is dat niet anders. De Krant van West-Vlaanderen hitst de gemoederen nog wat op door fans te laten kiezen.

“Vroeger ging ik zowel naar de matchen van Club als Cercle, mijn buurman was een fan van Groen-Zwart”, vertelt Francis Vandewalle (57), COO van het juridisch departement van Fortis in de Krant van West-Vlaanderen.

“Twee van mijn drie zonen hebben in hun jeugd bij Cercle gevoetbald. Vijftien jaar geleden koelde die lichte sympathie voor Cercle. Waarom? Veel Cerclefans ademen haat en frustratie ten overstaan van Club uit. Ik heb degoutante dingen meegemaakt. Een kleine stad als Brugge hoort maar één ploeg te hebben. De derby’s kunnen mij gestolen worden. Cercle is een artificiële ploeg geworden: Klein Monaco, een opleidingscentrum.”

“Cercle zal niet degraderen, mijn pronostiek is 4-1. Ik wil niet dat Cercle met belastinggeld een stadion bouwt. Zonder Cercle had Club al een nieuw stadion.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws