Eder Balanta
Foto: © Photonews

Balanta is de beste van Europa

Van alle spelers in de dertig belangrijkste voetbalcompetities in Europa gaat Eder Balanta de meeste duels aan.

“Van alle spelers in de dertig belangrijkste competities van ­Europa gaat Eder Balanta het vaakst een duel aan”, schrijft Het Nieuwsblad. “De laatste weken legt de Colombiaanse middenvelder van Club monsterlijke statistieken voor.”

“Met hem op het veld verloor blauw-zwart nog geen enkele match in 2020. De 27-jarige Colom­biaan ontbrak bij de 5-0-nederlaag op Manchester United. Ook op Charleroi (0-0) en in de moeizame zege tegen Waasland-Beveren (2-1) was Balanta er niet bij. In alle andere wedstrijden leverde hij een belangrijke bijdrage aan de defensieve stabiliteit.”

“Vorige zaterdag tegen Cercle Brugge speelde Balanta opnieuw een dijk van een wedstrijd. Hij was 46 keer aan de bal en veroverde 32 ballen. Balanta won niet alleen veel ballen, hij verloor er ook. Liefst 25 keer in de derby. Meestal verliest hij de bal omdat hij risico in zijn passing legt. Van de 47 passes die hij speelde, kwamen er maar 27 aan.”

“Persoonlijk zie ik liever een verdedigende middenvelder die vooruit speelt, dan alleen maar risicoloos balletjes breed legt”, schrijft Gert Verheyen over Balanta. “Een andere interessante statistiek is dat hij alle ploegmaats even vaak aanspeelt. Hij speelt even vaak over links als over rechts. Dat is opmerkelijk omdat de meeste spelers de neiging hebben een bepaalde kant op te zoeken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws