Vormer en Vanaken vanavond op de bank?

Hans Vanaken - Photonews
Hans Vanaken - Photonews
Foto: ©Photonews

Volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat kapitein Ruud Vormer vanavond niet speelt tegen Manchester United. Ook Hans Vanaken krijgt mogelijk rust opgelegd, net als tegen Waasland-Beveren.

Krepin Diatta is er al zeker niet bij. Hij heeft last van de adductoren en zit zelfs niet in de selectie. “Voor enkele jongens is het qua fitheid kantje boord”, vertelt trainer Philip Clement aan Het Nieuwsblad. “Ik kijk naar het programma van de komende weken. We spelen vier keer in acht dagen tijd. Daarom ga ik roteren om iedereen door die vier wedstrijden te krijgen.”

Ruud Vormer zou volgens Het Nieuwsblad aan de kant blijven. Hij ontbrak door een schorsing van drie speeldagen al twee keer tegen PSG en ook op Galatasaray en toen overleefde blauwzwart ook.

Ook Hans Vanaken is twijfelachtig. De kans is groot dat hij net als tegen Waasland-Beveren op de bank begint. Zijn polsblessure blijft hem zorgen baren. Met 43 matchen op de teller is het voor hem een loodzwaar seizoen.

Clement is ook blij dat iedereen Club Brugge de nodige kansen geeft om door te stoten, maar wel al dat enthousiasme wel wat temperen. ” Maar het blijft wel Manchester United, hè. De club die in de Premier League als enige punten kon afnemen van Liverpool, won op het veld van Manchester City en maandag nog bij Chelsea. In de Europa League hielden ze in de poulefase vijf keer de nul. Ze pakten alleen twee goals in Astana, maar toen speelden ze niet met een B-ploeg, maar met een C-ploeg. Onze kwalificatiekansen zijn niet echt groot.”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Philippe Clement doet het met Black Power

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Trainer Philippe Clement reageerde...

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.