Maxim De Cuyper - Photonews
Foto: ©Photonews

Vlaamse Manchesterfan doet zijn verhaal over ervaring naar en in Jan Breydel

De brief van de supportersfederatie van Manchester United blijft voor commotie zorgen. Een Vlaamse Manchesterfan laat zich horen in Het Nieuwsblad.

“Als Vlaams Manchester United-fan heb ik na de wedstrijd tegen Club Brugge met aandacht de open brief van de supporters­federatie van Manchester United gelezen aan de Brugse burgemeester. Ik was aanwezig op de wedstrijd – in het United-vak – en ik vind de opmerkingen in de brief nog vrij beleefd.”

“Ik heb de afgelopen 27 jaar ­weinig Europese uitwedstrijden gemist en het was donderdag de eerste keer dat ik de aftrap heb gemist door een totaal gebrek aan organisatie. We waren op tijd vertrokken in Brugge centrum, om 17 uur, en toch hebben we de eerste 5 minuten gemist.”

“Bussen van De Lijn kwamen ­gewoon niet en de enkele die wel kwamen, waren overvol. Om 17.45 uur hebben we dan ­beslist om te stappen, maar dan begon de grote politieshow. Enorm veel combi’s vol met agenten en met draaiende motor. Na vele omleidingen werden we dan door een donkere laan gestuurd die was afgezet en waar iedereen door een smalle opening moest. Vijftien agenten stonden te kijken en twee deden de ­controles.”

“Natuurlijk duurde dat heel lang en werden supporters zenuwachtig. Dan in de zone van de bezoekende fans eindeloze controles van ticket en polsbandjes en aftasten. Dan metaaldetectors en dan elektronische controle van het ticket. Dan een spurtje ingezet naar boven in de tribune, om vast te stellen dat de wedstrijd al vijf minuten bezig was. Over de staat van het bezoekende vak zal ik het best niet beginnen. Ik denk dat Jan Breydel het nog zelf heeft gebouwd. Tweemaal Anderlecht en tweemaal Brugge zijn dan ook mijn top 4 van slechtst georganiseerde uitwedstrijden. In België is nog veel werk aan de winkel.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws