Vlaamse Manchesterfan doet zijn verhaal over ervaring naar en in Jan Breydel

Maxim De Cuyper - Photonews
Foto: ©Photonews

De brief van de supportersfederatie van Manchester United blijft voor commotie zorgen. Een Vlaamse Manchesterfan laat zich horen in Het Nieuwsblad.

“Als Vlaams Manchester United-fan heb ik na de wedstrijd tegen Club Brugge met aandacht de open brief van de supporters­federatie van Manchester United gelezen aan de Brugse burgemeester. Ik was aanwezig op de wedstrijd – in het United-vak – en ik vind de opmerkingen in de brief nog vrij beleefd.”

“Ik heb de afgelopen 27 jaar ­weinig Europese uitwedstrijden gemist en het was donderdag de eerste keer dat ik de aftrap heb gemist door een totaal gebrek aan organisatie. We waren op tijd vertrokken in Brugge centrum, om 17 uur, en toch hebben we de eerste 5 minuten gemist.”

“Bussen van De Lijn kwamen ­gewoon niet en de enkele die wel kwamen, waren overvol. Om 17.45 uur hebben we dan ­beslist om te stappen, maar dan begon de grote politieshow. Enorm veel combi’s vol met agenten en met draaiende motor. Na vele omleidingen werden we dan door een donkere laan gestuurd die was afgezet en waar iedereen door een smalle opening moest. Vijftien agenten stonden te kijken en twee deden de ­controles.”

“Natuurlijk duurde dat heel lang en werden supporters zenuwachtig. Dan in de zone van de bezoekende fans eindeloze controles van ticket en polsbandjes en aftasten. Dan metaaldetectors en dan elektronische controle van het ticket. Dan een spurtje ingezet naar boven in de tribune, om vast te stellen dat de wedstrijd al vijf minuten bezig was. Over de staat van het bezoekende vak zal ik het best niet beginnen. Ik denk dat Jan Breydel het nog zelf heeft gebouwd. Tweemaal Anderlecht en tweemaal Brugge zijn dan ook mijn top 4 van slechtst georganiseerde uitwedstrijden. In België is nog veel werk aan de winkel.”

Laaste nieuws

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

“Ruud Vormer is een echte huisman geworden”

Roos America, de vrouw van Ruud Vormer, schrijft op geregelde tijdstippen een stukje voor Het Laatste Nieuws over haar ervaringen als arts...

Ivan Leko: “Philippe Clement is een topcoach”

Ivan Leko is al een tijdje geen trainer meer. In Sport/Voetbalmagazine analyseert hij het seizoen van blauwzwart. "Het bestuur...

Jan Mulder laat zich horen over het verdere verloop van de competitie

Jan Mulder ziet af nu er geen voetbal is. Samen met Marc Degryse hield hij een videochat voor Het Laatste Nieuws.

“Bekerfinale zonder publiek is geen optie”

Marc Van Ranst liet het al horen en ook al liet de Pro League nog geen verdict vallen, wellicht komt er bitter...