Vincent Mannaert ziet groot verschil tussen Brugge en Manchester

Foto: ©Blue Army

Vincent Mannaert staat met veel trots in het Theatre of Dreams in Manchester. Geen Champions League, maar wel Europa League met Club Brugge. Bij de loting leek de kwalificatie bijna een formaliteit, maar ondertussen is dat helemaal veranderd.

Manchester United ontwikkelde zich sindsdien en zet betere resultaten neer. “Hmm… Ik heb hetzelfde gevoel als voor die heenwedstrijd”, zegt Mannaert in Het Nieuwsblad. “Weet je, dit Man U is niet meer het Man U van bij de loting. De mensen van Man U bevestigden dat. Op de loting zaten ze op een kantelpunt. Ofwel zouden ze verder afglijden, ofwel zouden ze met de inbreng van wat jongeren de weg naar boven vinden. Ze hebben dat kantelmoment naar boven op het juiste moment ingezet.”

En bij Club Brugge is de schwung er een beetje uit de laatste weken. “Tja, het gaat misschien allemaal wat moeizamer. Er liggen twee maanden en een winterstop tussen de loting en die wedstrijden. Let wel, het gaat niet minder in de resultaten. Dat wil ik toch wel even benadrukken. Dit is een historisch seizoen. Qua resultaten tot op vandaag spelen we sinds onze promotie in 1967 ons beste seizoen ooit. Eerste in de stand met negen punten voorsprong, een bekerfinale én Europees overwinterd. Dat is nog nooit gebeurd.”

“Onze 17 clean sheets zijn uniek in de geschiedenis van Club. We hebben 67 punten op 81. Dat is in onze historie het op vier na meeste ooit. Een doelsaldo van +42 is ook het vijfde ooit in 61 seizoenen. Sollied, Happel en Gerets haalden wel eens meer punten in de competitie, maar dan liep het in een vroeg stadium mis in de beker of Europees. En we kwalificeerden ons als eerste Belgische club via die moeilijke voorronde van de Champions League. Ons voetbal voor Nieuwjaar was bijna perfect.”

Laaste nieuws

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs,...

Anderlecht nu écht de wanhoop nabij: ‘Verdeel Europese inkomsten onder Belgische clubs’

Nu het stilaan duidelijk wordt dat ze zich moeten neerleggen bij de eindstand en dus de verdeling van de Europese plaatsen, hoopt...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populaire artikelen

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.

Hoe gaat Club Brugge om met de lockdown?

Woensdag betekent Sport/Voetbalmagazine en ondanks het feit dat de competitie al een tijdje stilligt, blijven die lustig doorgaan. Zo ook over hoe...

Indrukwekkend: De kat van Mathew Ryan blijkt een wereldkeeper te zijn (video)

Ondertussen keept onze ex-doelman al een tijdje in de Premier League. Maar we zijn hem zeker nog niet vergeten. Na meerdere (individuele)...

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...