Foto: ©Blue Army

Vincent Mannaert ziet groot verschil tussen Brugge en Manchester

Vincent Mannaert staat met veel trots in het Theatre of Dreams in Manchester. Geen Champions League, maar wel Europa League met Club Brugge. Bij de loting leek de kwalificatie bijna een formaliteit, maar ondertussen is dat helemaal veranderd.

Manchester United ontwikkelde zich sindsdien en zet betere resultaten neer. “Hmm… Ik heb hetzelfde gevoel als voor die heenwedstrijd”, zegt Mannaert in Het Nieuwsblad. “Weet je, dit Man U is niet meer het Man U van bij de loting. De mensen van Man U bevestigden dat. Op de loting zaten ze op een kantelpunt. Ofwel zouden ze verder afglijden, ofwel zouden ze met de inbreng van wat jongeren de weg naar boven vinden. Ze hebben dat kantelmoment naar boven op het juiste moment ingezet.”

En bij Club Brugge is de schwung er een beetje uit de laatste weken. “Tja, het gaat misschien allemaal wat moeizamer. Er liggen twee maanden en een winterstop tussen de loting en die wedstrijden. Let wel, het gaat niet minder in de resultaten. Dat wil ik toch wel even benadrukken. Dit is een historisch seizoen. Qua resultaten tot op vandaag spelen we sinds onze promotie in 1967 ons beste seizoen ooit. Eerste in de stand met negen punten voorsprong, een bekerfinale én Europees overwinterd. Dat is nog nooit gebeurd.”

“Onze 17 clean sheets zijn uniek in de geschiedenis van Club. We hebben 67 punten op 81. Dat is in onze historie het op vier na meeste ooit. Een doelsaldo van +42 is ook het vijfde ooit in 61 seizoenen. Sollied, Happel en Gerets haalden wel eens meer punten in de competitie, maar dan liep het in een vroeg stadium mis in de beker of Europees. En we kwalificeerden ons als eerste Belgische club via die moeilijke voorronde van de Champions League. Ons voetbal voor Nieuwjaar was bijna perfect.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws