Openda geeft toe: “De twijfel sloeg vorig seizoen toe”

Openda Club Brugge
BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 19 : Lois Openda forward of Club Brugge is challenged by Elias Cobbaut defender of Anderlecht and Derrick Luckassen defender of Anderlecht during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on January 19, 2020 in Brussels, Belgium, 19/01/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
Foto: ©Photo News

Loïs Openda moet het vooral hebben van een reserverol bij Club Brugge. De jonge aanvaller kent veel concurrentie voorin bij Blauw-Zwart. Tegenover de Krant van West-Vlaanderen doet Openda zijn boekje open.

De aanvallers van Club Brugge worden soms verweten niet efficiënt genoeg te zijn. “Zolang de anderen zo vaak scoren, is het ook geen probleem. Voor mij geldt wat voor alle aanvallers geldt: die goals komen wel. Ik durf zelfs zeggen: ik ga nog veel scoren in mijn carrière. Maar ik geef toe dat de twijfel vorig seizoen toesloeg.”

“Ik was bang om kansen te missen, om de verkeerde keuze te maken”, gaat Openda verder. “Intussen heb ik geleerd dat zelfs de beste spelers missen, dat ik kalm moet blijven. Tegen Dynamo Kiev ging mijn plaatsbal er wel lekker in, toch? (lachend) Het is jullie job om kritisch te zijn, hé.”

Speelkansen
Openda wordt vaak als counterspits gebruikt. “Dat klopt. Maar veelal moet ik het stellen met korte invalbeurten. Ik heb het al eerder gezegd: ik zou mij graag eens een paar matchen na elkaar willen bewijzen. Maar de coach beslist natuurlijk. De concurrentie is hier aanvallend héél groot.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws