Mignolet kijkt enorm uit naar Europese match

Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews Foto: © Foto: ©Photonews

Club Brugge-doelman Simon Mignolet heeft een lange staat van dienst in de Premier League, maar het duel met Manchester United van donderdag in de zestiende finales van de Europa League is volgens de voormalige keeper van Sunderland en Liverpool daardoor niet extra speciaal. "Het is niet Mignolet tegen Manchester United, maar Club Brugge tegen ManU", zei hij woensdag in Jan Breydel.

"Ik ben maar een deel van het geheel", vervolgdeMignolet. "Ik wil vooral samen met de groep een goede wedstrijd spelen.Natuurlijk is het leuk tegen een Engelse ploeg aan te treden. Engelse teamszorgen voor veel intensiteit en direct spel."

"Iedereen kijkt er naar uit om opnieuw in Europa tespelen", aldus de Rode Duivel. "We zijn nog op drie fronten actief.Maar dit is nog eens wat anders dan de competitie of de Beker van België.Manchester United zal hier van eigen sterkte uitgaan, terwijl in de competitiede bezoekende teams zich meestal instellen op ons spel. Voor onze spelers ishet misschien wel een verademing eens anders te kunnen voetballen. Het is inieder geval een mooie kans om ons te meten met een absoluut topteam in Europa.We kunnen moeilijk inschatten wie zal starten bij ManU. Maar er zal in iedergeval veel talent op het veld staan. Dit is opnieuw een mooie uitdaging, na deChampions League-wedstrijden tegen Real Madrid en PSG."

Volgens Mignolet kan er geen twijfel over bestaan dat ManchesterUnited de favoriet is in het komend tweeluik. "Maar we hebben tegen PSG enReal Madrid al getoond dat we ons met zulke teams kunnen meten. We willen nueen goed resultaat neerzetten om naar Old Trafford te gaan. Zo kunnen we daardan een 'finale' spelen. We moeten in eerste instantie goed verdedigen envanuit de organisatie spelen, en als we kunnen op de counter ons doelpuntjemeepikken", besloot Mignolet, die dit seizoen nog maar twaalf doelpuntenincasseerde in de competitie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand