Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Photonews

Mignolet kijkt enorm uit naar Europese match

Club Brugge-doelman Simon Mignolet heeft een lange staat van dienst in de Premier League, maar het duel met Manchester United van donderdag in de zestiende finales van de Europa League is volgens de voormalige keeper van Sunderland en Liverpool daardoor niet extra speciaal. “Het is niet Mignolet tegen Manchester United, maar Club Brugge tegen ManU”, zei hij woensdag in Jan Breydel.

“Ik ben maar een deel van het geheel”, vervolgde Mignolet. “Ik wil vooral samen met de groep een goede wedstrijd spelen. Natuurlijk is het leuk tegen een Engelse ploeg aan te treden. Engelse teams zorgen voor veel intensiteit en direct spel.”

“Iedereen kijkt er naar uit om opnieuw in Europa te spelen”, aldus de Rode Duivel. “We zijn nog op drie fronten actief. Maar dit is nog eens wat anders dan de competitie of de Beker van België. Manchester United zal hier van eigen sterkte uitgaan, terwijl in de competitie de bezoekende teams zich meestal instellen op ons spel. Voor onze spelers is het misschien wel een verademing eens anders te kunnen voetballen. Het is in ieder geval een mooie kans om ons te meten met een absoluut topteam in Europa. We kunnen moeilijk inschatten wie zal starten bij ManU. Maar er zal in ieder geval veel talent op het veld staan. Dit is opnieuw een mooie uitdaging, na de Champions League-wedstrijden tegen Real Madrid en PSG.”

Volgens Mignolet kan er geen twijfel over bestaan dat Manchester United de favoriet is in het komend tweeluik. “Maar we hebben tegen PSG en Real Madrid al getoond dat we ons met zulke teams kunnen meten. We willen nu een goed resultaat neerzetten om naar Old Trafford te gaan. Zo kunnen we daar dan een ‘finale’ spelen. We moeten in eerste instantie goed verdedigen en vanuit de organisatie spelen, en als we kunnen op de counter ons doelpuntje meepikken”, besloot Mignolet, die dit seizoen nog maar twaalf doelpunten incasseerde in de competitie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws