Foto: ©Blue Army

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een drugshond wees hem aan tijdens een controle.

“Waarschijnlijk omwille van mijn epilepsiemedicijnen, die ze ook afpakten. Als gevolg van de stresserende omstandigheden krijg ik in het stadion een epilepsieaanval”, vertelt Cisse Vandenbulcke.

“De dag was leuk begonnen. Samen met een paar vrienden waren we vanuit Gullegem naar Manchester gereden in een minibusje. Netjes op tijd voor de wedstrijd zakten we af naar Old Trafford, het legendarische stadion van United . Het was gezellig, iedereen keek enorm uit naar de belangrijke match.”

“Het fouilleren door de stewards ging vlot, maar kort daarna moesten we langs drugshonden en politieagenten. Een van de honden kwam bij mij zitten. Dat zorgde al voor wat stress, ondanks het feit dat je weet dat je niets verkeerd hebt gedaan . Ik vermoed dat de hond reageerde op de medicijnen voor mijn epilepsie die ik bijhad, hoewel ik dat nog nooit eerder heb meegemaakt. Nocht op Club, noch op uitwedstrijden in België. Ik had trouwens een doktersattest voor die medicijnen bij me, maar dat maakte weinig indruk.”

“Ik wist niet wat er zou gebeuren. Eerlijk? Op dat moment was ik echt al bang. De communicatie verliep heel moeilijk, die man spreekt onverstaanbaar Engels. Omdat ik niet snel genoeg mijn schoenen uitdeed, kreeg ik zelfs een slag van een matrak op mijn knie . Zou ik de match nog kunnen zien? Moest ik mee naar de combi? Ik begreep er niets van.”

Een kwartier later mocht hij toch weer binnen. “Maar mijn medicijnen pakten ze af. Je kan begrijpen dat het een heel stressvolle situatie was . Dat is volgens mij ook de oorzaak van de epileptische aanval die ik tijdens de wedstrijd kreeg. De mensen rondom mij waren heel behulpzaam, gelukkig maar. Ik heb wel een stuk van de match moeten missen. Ik ga me deze Europese trip nog lang herinneren, alleen niet om de juiste redenen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws