Philippe Clement
Philippe Clement
Foto: ©Blue Army

Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de ploeg als ten tijde van Alex Ferguson. United is in volle reboot.

Twintig titels, twaalf bekers, vijf Europese trofeeën. Maar nagenoeg allemaal gehaald voor midden 2013. Sindsdien draait de ploeg rondjes, met veel trainerswissels en transfers. Op zoek naar de oude ik. Veeleer een marketingmachine dan een echte voetbaltopper.

Kristof Terreur verwoordt het als volgt in Het Laatste Nieuws. “United is een stug elftal dat doorgaans weinig weggeeft. Op zijn best tegen toppers. De Europa League is niet de eerste prioriteit van Ole Gunnar Solskjaer. Straks roteert hij. De façade oogt degelijk, maar in sé is United een weggezakt monument, kreunend onder scheuren en verborgen gebreken. Zijn trainer is geen genie. De dikbetaalde spelers die in Brugge arriveren, zijn niet van wat er eerder dit seizoen op het kampioenenbal passeerde.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws