Kristof Terreur: “United is niet meer wat het geweest is”

Philippe Clement
Philippe Clement
Foto: ©Blue Army

Manchester United is nog altijd een ronkende naam op de affiche van de Europa League, maar het is bijlange niet meer de ploeg als ten tijde van Alex Ferguson. United is in volle reboot.

Twintig titels, twaalf bekers, vijf Europese trofeeën. Maar nagenoeg allemaal gehaald voor midden 2013. Sindsdien draait de ploeg rondjes, met veel trainerswissels en transfers. Op zoek naar de oude ik. Veeleer een marketingmachine dan een echte voetbaltopper.

Kristof Terreur verwoordt het als volgt in Het Laatste Nieuws. “United is een stug elftal dat doorgaans weinig weggeeft. Op zijn best tegen toppers. De Europa League is niet de eerste prioriteit van Ole Gunnar Solskjaer. Straks roteert hij. De façade oogt degelijk, maar in sé is United een weggezakt monument, kreunend onder scheuren en verborgen gebreken. Zijn trainer is geen genie. De dikbetaalde spelers die in Brugge arriveren, zijn niet van wat er eerder dit seizoen op het kampioenenbal passeerde.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

“Dat ik efficiënt kan doorwerken, bezorgt me een pak energie”

Het is van moeten. Blijf in uw kot. En dat geldt ook voor een ondernemer als Bart Verhaeghe. "Zoals...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Hoe Philippe Clement werkt tijdens de lockdown

Philippe Clement nam zondagavond de tijd om te antwoorden op vragen van de fans. Ook voor Clement is de...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...