Philippe Clement
Philippe Clement
Foto: ©Blue Army

Henk Houwaart heeft een heel duidelijke boodschap voor blauwzwart

Club Brugge moet vol inzetten op het duel met Manchester United. Dat is de boodschap van Henk Houwaart aan blauwzwart-trainer Philippe Clement. Zeker nadat Brugge volgens hem niet voluit ging in de heenwedstrijd.

“Natuurlijk zou de dubbel mooi zijn, maar als je de beker wint tegen Antwerp, zal daar in het buitenland niet over gesproken worden, hoor”, klinkt Houwaart in Het Laatste Nieuws. “Manchester United liquideren: dát maakt indruk. Dát komt in de geschiedenisboeken. Dát gaat wereldwijd over de lippen. Ik begrijp het érgens wel dat Club het niet erg zou vinden om eruit geknikkerd te worden, maar het moet zorgen dat het daar achteraf geen spijt van krijgt. Je kan de beker altijd verliezen, tegen dat gekke Antwerp – vandaag zijn die waardeloos, morgen lukt er alles. Raar ploegje.”

“Het wordt tijd dat de machine weer aanslaat, inderdaad. Dat de snelheid van uitvoering weer omhoog gaat, want die is de voorbije weken duidelijk afgenomen. Ze zeggen wel: de spitsen scoren niet, maar als je geen tempo en ruimte creëert… Het is allemaal geprogrammeerd – je weet op voorhand wat er zal gebeuren. En de tegenstander krijgt telkens tijd om het blok te zetten. Club versnelt nooit meer. Het gaat te traag.”

“Van die Krmencik ben ik helemaal niet wild. Op Zulte Waregem liep hij in de weg – hij raakte geen leer én hij staat ook altijd buitenspel. Wat Club nodig heeft, is een type Mbokani. Een lefgozer die technisch sterk is, de bal kan beschermen en gemakkelijk scoort. Waar zit die Okereke eigenlijk? Ik vind hem beter dan Krmencik. Okereke kan tenminste nog een bal vasthouden. Laat hem eens een paar matchen staan. Je kan hem na een uur dan nog altijd vervangen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws