Henk Houwaart heeft een heel duidelijke boodschap voor blauwzwart

Philippe Clement
Philippe Clement
Foto: ©Blue Army

Club Brugge moet vol inzetten op het duel met Manchester United. Dat is de boodschap van Henk Houwaart aan blauwzwart-trainer Philippe Clement. Zeker nadat Brugge volgens hem niet voluit ging in de heenwedstrijd.

“Natuurlijk zou de dubbel mooi zijn, maar als je de beker wint tegen Antwerp, zal daar in het buitenland niet over gesproken worden, hoor”, klinkt Houwaart in Het Laatste Nieuws. “Manchester United liquideren: dát maakt indruk. Dát komt in de geschiedenisboeken. Dát gaat wereldwijd over de lippen. Ik begrijp het érgens wel dat Club het niet erg zou vinden om eruit geknikkerd te worden, maar het moet zorgen dat het daar achteraf geen spijt van krijgt. Je kan de beker altijd verliezen, tegen dat gekke Antwerp – vandaag zijn die waardeloos, morgen lukt er alles. Raar ploegje.”

“Het wordt tijd dat de machine weer aanslaat, inderdaad. Dat de snelheid van uitvoering weer omhoog gaat, want die is de voorbije weken duidelijk afgenomen. Ze zeggen wel: de spitsen scoren niet, maar als je geen tempo en ruimte creëert… Het is allemaal geprogrammeerd – je weet op voorhand wat er zal gebeuren. En de tegenstander krijgt telkens tijd om het blok te zetten. Club versnelt nooit meer. Het gaat te traag.”

“Van die Krmencik ben ik helemaal niet wild. Op Zulte Waregem liep hij in de weg – hij raakte geen leer én hij staat ook altijd buitenspel. Wat Club nodig heeft, is een type Mbokani. Een lefgozer die technisch sterk is, de bal kan beschermen en gemakkelijk scoort. Waar zit die Okereke eigenlijk? Ik vind hem beter dan Krmencik. Okereke kan tenminste nog een bal vasthouden. Laat hem eens een paar matchen staan. Je kan hem na een uur dan nog altijd vervangen.”

Laaste nieuws

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs,...

Anderlecht nu écht de wanhoop nabij: ‘Verdeel Europese inkomsten onder Belgische clubs’

Nu het stilaan duidelijk wordt dat ze zich moeten neerleggen bij de eindstand en dus de verdeling van de Europese plaatsen, hoopt...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populaire artikelen

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

Home is where the heart is

Het voetbal ligt ondertussen al een hele tijd stil, en dat begint zwaar te wegen voor heel wat supporters. Ze missen de...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.