Gert Verheyen - Photonews
Foto: ©Photonews

Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert Verheyen het tactische plan dat je nodig hebt tegen Manchester United uit de doeken.

“Gun hen geen ruimte in de rug van je defensie”, schrijft Gert Verheyen in Het Nieuwsblad. “Met hun snelheid voorin dreig je op een messcherpe tegenaanval te lopen. Als Man United scoort, is het vaak uit omschakelingsmomenten. Daarin zijn ze veel gevaarlijker dan wanneer ze zelf opbouwen, want dan stokt het vaak aan de zestien. Dat geldt ook voor hun voorzetten. Hun backs – op rechts Wan-Bissaka, op links Shaw of Williams – zijn best wel goeie backs die offensief spelen, ook al is dat voor de rechtsvoetige Williams niet evident op links. Maar op hun voorzetten scoren ze nauwelijks, omdat Man United in dat soort fases niet met genoeg volk voor doel komt. Dat bleek maandag weer eens tegen Chelsea. Martial scoorde wel op voorzet van Wan-Bissaka, maar ook in die fase was de aanwezigheid in de zestien eigenlijk heel mager. Als diepe spits komt hij overigens vaak in de bal en wijkt hij graag uit naar de zijkanten. Omdat Martial graag in het spel betrokken is, kan hij niet altijd voor doel zijn. Dat helpt evenmin om voldoende volk in de zestien te hebben.”

“Manchester United geeft weinig doelpunten weg: 29 tot nu toe in de Premier League. Alleen Liverpool, Leicester en Sheffield United doen beter. Voetballend is de verdediging goed, ook wanneer er druk op wordt gezet. Op die 29 tegengoals pakten ze er acht op de counter. Dat heeft veel te maken met een beperkte restverdediging – omdat hun backs heel offensief zijn – en met de snelle spitsen tegen wie ze wekelijks staan in Engeland. De sobere maar heel degelijke Maguire is nochtans helemaal niet traag. Hij oogt stijf, maar eigenlijk is hij wel rap, meer dan Lindelöf. Afgelopen maandag kreeg Eric Bailly zijn eerste minuten dit seizoen, na een zware knieblessure, en dat is wel een verbetering ten opzichte van Lindelöf. Kwetsbaarder zijn ze op standaardsituaties. Van die 29 tegengoals volgden er elf uit stilstaande fases, waarvan acht op corner. Twee keer omdat De Gea er niet al te goed uitzag. Man United blijft desondanks koppig in zone verdedigen op hoekschoppen. Vorige maandag slikte het ook tegen Chelsea een doelpunt op een corner, maar de VAR had een duwfout gezien. Matic, Maguire en Bailly zijn zowat hun enige grote jongens en goeie koppers. Daar liggen dus kansen. Met Deli en Vanaken en de traptechniek van Vormer – als die speelt, tenminste – heeft Club daar toch de wapens voor.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws