Gert Verheyen weet hoe je Man United pijn kan doen: opletten voor counters, zelf scoren op corner

Gert Verheyen - Photonews
Foto: ©Photonews

Er is al veel gezegd en geschreven over het duel tussen Club Brugge en Manchester United. In Het Nieuwsblad doet Gert Verheyen het tactische plan dat je nodig hebt tegen Manchester United uit de doeken.

“Gun hen geen ruimte in de rug van je defensie”, schrijft Gert Verheyen in Het Nieuwsblad. “Met hun snelheid voorin dreig je op een messcherpe tegenaanval te lopen. Als Man United scoort, is het vaak uit omschakelingsmomenten. Daarin zijn ze veel gevaarlijker dan wanneer ze zelf opbouwen, want dan stokt het vaak aan de zestien. Dat geldt ook voor hun voorzetten. Hun backs – op rechts Wan-Bissaka, op links Shaw of Williams – zijn best wel goeie backs die offensief spelen, ook al is dat voor de rechtsvoetige Williams niet evident op links. Maar op hun voorzetten scoren ze nauwelijks, omdat Man United in dat soort fases niet met genoeg volk voor doel komt. Dat bleek maandag weer eens tegen Chelsea. Martial scoorde wel op voorzet van Wan-Bissaka, maar ook in die fase was de aanwezigheid in de zestien eigenlijk heel mager. Als diepe spits komt hij overigens vaak in de bal en wijkt hij graag uit naar de zijkanten. Omdat Martial graag in het spel betrokken is, kan hij niet altijd voor doel zijn. Dat helpt evenmin om voldoende volk in de zestien te hebben.”

“Manchester United geeft weinig doelpunten weg: 29 tot nu toe in de Premier League. Alleen Liverpool, Leicester en Sheffield United doen beter. Voetballend is de verdediging goed, ook wanneer er druk op wordt gezet. Op die 29 tegengoals pakten ze er acht op de counter. Dat heeft veel te maken met een beperkte restverdediging – omdat hun backs heel offensief zijn – en met de snelle spitsen tegen wie ze wekelijks staan in Engeland. De sobere maar heel degelijke Maguire is nochtans helemaal niet traag. Hij oogt stijf, maar eigenlijk is hij wel rap, meer dan Lindelöf. Afgelopen maandag kreeg Eric Bailly zijn eerste minuten dit seizoen, na een zware knieblessure, en dat is wel een verbetering ten opzichte van Lindelöf. Kwetsbaarder zijn ze op standaardsituaties. Van die 29 tegengoals volgden er elf uit stilstaande fases, waarvan acht op corner. Twee keer omdat De Gea er niet al te goed uitzag. Man United blijft desondanks koppig in zone verdedigen op hoekschoppen. Vorige maandag slikte het ook tegen Chelsea een doelpunt op een corner, maar de VAR had een duwfout gezien. Matic, Maguire en Bailly zijn zowat hun enige grote jongens en goeie koppers. Daar liggen dus kansen. Met Deli en Vanaken en de traptechniek van Vormer – als die speelt, tenminste – heeft Club daar toch de wapens voor.”

Laaste nieuws

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...

“No sweat no glory gaat over ons eigen zweet”

De vraag of het voorstel van RSC Anderlecht, om de Europese gelden van de volgende drie seizoen te verdelen onder de clubs,...

Anderlecht nu écht de wanhoop nabij: ‘Verdeel Europese inkomsten onder Belgische clubs’

Nu het stilaan duidelijk wordt dat ze zich moeten neerleggen bij de eindstand en dus de verdeling van de Europese plaatsen, hoopt...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populaire artikelen

Ex-voorzitter Racing Genk doet bizarre uitspraak over titelstrijd

Oud-voorzitter Jos Vaesen liet in Het Nieuwsblad een nogal bizarre gedachte over de kampioen van de Jupiler Pro League dit seizoen horen.

Diatta weg voor 25 miljoen euro?

Volgens het Italiaanse Pianeta Milan wordt Krépin Diatta volgend seizoen mogelijk een speler van AC Milaan. "Diatta kan in...

Even rewinden naar de tijd van Christoph Daum

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Christoph Daum besliste om niet langer trainer te blijven van blauwzwart. Sport/voetbalmagazine haalt herinneringen op.

Diagne kost Club Brugge nog flinke stuiver extra

Club Brugge moet nog eventjes wachten op de officiële bevestiging van de titel, maar nu al staat vast dat die blauwzwart een...