Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Peter De Voecht / Photonews

Ex-doelman Club Brugge lyrisch over Mignolet

Stijn Stijnen laat zich in Het Laatste Nieuws enorm positief over Simon Mignolet. De zestiende clean sheet tegen Charleroi maakt hem een ongelofelijke topper.

“Kijk, de voorbije jaren heerste er constant onzekerheid rond de doelman van Club”, vertelt Stijnen in Het Laatste Nieuws. “Mignolet was de missing link. Zijn vertrouwen straalt uit op de andere spelers. Hij staat er, is het rustpunt achterin. Daaraan zie je ook hoe belangrijk een doelman kan zijn.”

“Zoveel keer de nul houden, bezorgt iedereen een goed gevoel. Het geeft je een mentale voorsprong, want Club scoort bijna altijd en het incasseert in meer dan de helft van zijn competitiematchen geen tegendoelpunt. Onbewust sluipt dat in de hoofden van de tegenstanders, hoor. Meer nog: volgens mij zal dat zelfs tijdens hun tactische besprekingen aan bod komen.”

“Als doelman ben je fysiek nooit moe, maar ben je na een match mentaal wel helemaal leeggezogen. Omdat je constant op je hoede moet zijn – in een fractie van een seconde kan er een bal op je afkomen. De nul houden is dan ook echt niet zo vanzelfsprekend als sommigen denken. Je moet het maar doen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws