Ex-doelman Club Brugge lyrisch over Mignolet

Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Peter De Voecht / Photonews

Stijn Stijnen laat zich in Het Laatste Nieuws enorm positief over Simon Mignolet. De zestiende clean sheet tegen Charleroi maakt hem een ongelofelijke topper.

“Kijk, de voorbije jaren heerste er constant onzekerheid rond de doelman van Club”, vertelt Stijnen in Het Laatste Nieuws. “Mignolet was de missing link. Zijn vertrouwen straalt uit op de andere spelers. Hij staat er, is het rustpunt achterin. Daaraan zie je ook hoe belangrijk een doelman kan zijn.”

“Zoveel keer de nul houden, bezorgt iedereen een goed gevoel. Het geeft je een mentale voorsprong, want Club scoort bijna altijd en het incasseert in meer dan de helft van zijn competitiematchen geen tegendoelpunt. Onbewust sluipt dat in de hoofden van de tegenstanders, hoor. Meer nog: volgens mij zal dat zelfs tijdens hun tactische besprekingen aan bod komen.”

“Als doelman ben je fysiek nooit moe, maar ben je na een match mentaal wel helemaal leeggezogen. Omdat je constant op je hoede moet zijn – in een fractie van een seconde kan er een bal op je afkomen. De nul houden is dan ook echt niet zo vanzelfsprekend als sommigen denken. Je moet het maar doen.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Club Brugge kent in België zijn gelijke niet

Bob Madou, Chief Commercial Officer, heeft van Club Brugge een machine gemaakt naast het veld. Ook daar kent Club Brugge geen...

Ex-voorzitter Racing Genk doet bizarre uitspraak over titelstrijd

Oud-voorzitter Jos Vaesen liet in Het Nieuwsblad een nogal bizarre gedachte over de kampioen van de Jupiler Pro League dit seizoen horen.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.