Foto: ©Blue Army

Europese statistieken zijn niet gunstig voor blauwzwart

Het Nieuwsblad zocht de statistieken van de voorbije decennia van Belgische ploegen tegen Engelse teams uit. En die zijn niet bepaald positief. Slechts één ploeg kon in de voorbije 45 jaar winnen in Engeland.

Een overwinning of een gelijkspel met doelpunten. Enkel zo kan Club morgenavond doorstoten naar de achtste finale van de Europa League.

“In de ruim vijftig wedstrijden die Belgische ploegen al uitvochten op Engelse bodem, viel het dubbeltje immers nog maar drie keer naar Belgische zijde”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Twee van die drie zeges kwamen er dan nog in de jaren ‘70. Lierse stuntte in 1971 met een 0-4-zege op het veld van Leeds, Antwerp lukte in 1975 een 0-1-zege bij Aston Villa. In de 45 jaar daarna slaagde echter maar één Belgisch team erin te gaan winnen op Engelse bodem. Zulte Waregem klopte in 2013 Wigan met 1-2 in de Europa League.”

“Manchester United won elk van zijn voorgaande vijf thuismatchen tegen een Belgische club. Club Brugge kon in dertien wedstrijden op Engelse bodem nog nooit winnen. Het speelde twee keer gelijk en verloor elf keer.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws