Krepin Diatta - Photonews
Krepin Diatta - Photonews
Foto: ©Photonews

Diatta heeft speciale band met Manchester United

Krepin Diatta is er het hart van in. Door een blessure mist hij het duel in de Europa League tegen Manchester United. En daar had hij om een heel bijzondere reden naar uitgekeken.

Diatta heeft een bijzondere connectie met Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer, de trainer van Man United, was de eerste trainer die de Senegalees in Europa had bij het Noorse Molde. Diatta vertelt in Sportvoetbalmagazine: “Ik hoop dat hij me nog herkent.”

Maar er is meer. Manchester toonde de nodige interesse in Diatta. “Ze zijn me in Noorwegen diverse keren komen volgen. Maar een contract kreeg ik nooit voorgelegd, omdat ik geen werkvergunning zou krijgen. Ik vond het ook geen goede stap. Als ik naar Manchester ging, was het voor de tweede ploeg.”

Diatta heeft bij blauwzwart de nodige progressie gemaakt, vooral op het vlak van fysieke kwaliteiten. Begin januari, toen Diatta geblesseerd was, voelde Club zijn afwezigheid. Tegen Manchester United zal dat niet anders zijn.

“Als je jezelf wil tonen, moet je in de eerste plaats ten dienste staan van het collectief. Pas daarna, in een tweede fase, volgt het tonen van je kwaliteiten. Wie andersom redeneert en zegt: god, het is vanavond Champions League of Europase League, nu ga ik me eens tonen en de ploeg kan mijn rug op, dan ga je verliezen.”

“Ik denk dat ik voor Club veel beslissender ben geworden. Het overzicht in de beslissende fases wordt beter. De coach zegt me dat ik in elke wedstrijd het verschil zou moeten kunnen maken. Dat probeer ik. Dat legt wat druk op mijn schouders, maar die moet ik kunnen plaatsen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws