Verhaeghe: “In het seizoen 2022-2023 wil Club Brugge in nieuw stadion spelen”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

De plannen voor de nieuwe stadions in Brugge krijgen vorm. Op een persconferentie heeft Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe meer uitleg gegeven over de situatie.

Plots ging het snel met de gesprekken over een nieuw stadion. “Ik moet het stadsbestuur bedanken voor de snelheid waarmee deze gesprekken gevoerd zijn. De oplossing is er niet één waar we zelf aan dachten, maar het inzicht van Cercle was rationeel en goed.”

Club Brugge heeft ook een streefdoel. “We zijn heel blij dat we werk kunnen maken van een omgevingsvergunning die we hopelijk kunnen indienen voor de zomer. Hopelijk hebben we dan een vergunning voor Nieuwjaar en dan kunnen we in het seizoen 2022-2023 in het nieuwe stadion spelen.”

Verhaeghe is ambitieus. “Ik wil zorgen dat we in 2024 mee kunnen met het nieuwe verhaal van het Europese voetbal. Daarom ben ik zo blij met de stap die we vandaag kunnen aankondigen en ben ik de Burgemeester en zijn team bij Stad Brugge zo dankbaar.”

Jan Breydel
Het Jan Breydelstadion is 44 jaar oud. “Het Jan Breydelstadion is op. Een Stad als Brugge en een Club als ons moet zijn supporters een betere accommodatie kunnen aanbieden. Het voetbal evolueert ook enorm snel. We moeten pro-actief een toekomst schrijven voor Club, een nieuw stadion is daarin belangrijk!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws