Leye bewondert: ‘Club Brugge kan het Bayern of Juventus van België worden’

Mbaye Leye is de assistent van Michel Preud’homme bij Standard Luik, maar de coach had in het verleden ook gesprekken met Club Brugge. In een interview met Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over Blauw-Zwart.

Leye heeft geen spijt van zijn beslissing. “Neen, hoor. Ik koos voor een persoon en een club die ik kende. Het voorstel van Vincent (Mannaert, red.) was goed, ik kon er ook veel bijleren. Weet je: ik heb veel respect voor Club Brugge. Als we niet oppassen, worden ze het Bayern of Juventus van België.”

Leye heeft enkele voorbeelden. “Dat is moeilijk om te zeggen. Natuurlijk heb je Michel – ik noteerde zijn trainingen bij AA Gent destijds al in een boekje. Maar de pressing van Atlético Madrid en Simeone, de intensiteit van Liverpool en Klopp, het balbezit van Manchester City en Guardiola…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws