“Ik vind het opmerkelijk hoe Clement zijn groep bij Club Brugge managet”

Club Brugge beschikt over een volle sterke kern, maar toch ziet Eric Gerets dat er niet veel spelers klagen. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat hij zijn licht schijnen over Philippe Clement.

Gerets ziet één echte titelfavoriet. “Ik vrees dat Club Brugge veel te sterk is voor de rest. Je weet nooit wat er kan gebeuren, maar als ze spelen zoals ze dat doen sinds de zomer, dan is de kampioen nu al bekend. Wat als Club een black-out krijgt?”

“Ik sluit het niet uit, maar ze hebben zo’n ruime kern dat ik niet inzie hoe het hen kan overkomen”, gaat Gerets verder. “Club heeft een sterke spelersgroep en heeft een trainer die meer dan het maximale uit zijn spelers kan halen. Ik vind het opmerkelijk hoe Philippe Clement zijn groep managet.”

Gerets is lovend over Clement. ”Elke week laat hij enkele gevestigde waarden op de bank, maar er is niemand die daarover zeurt. Die gasten weten dat het volgend weekend misschien hun beurt is om aan de aftrap te staan. En daardoor is er ondanks de grootte van de kern niemand die eraan denkt om een rebellie te beginnen. Dat lukt alleen als je op menselijk en psychologisch vlak kan omgaan met je spelers.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws