Club Brugge komt met officieel statement: ‘De realisatie van twee stadions’

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

Plots was er een doorbraak in het stadiondossier van Club Brugge. Nu komt de club ook met een statement op de officiële kanalen. Om 14u is er een persconferentie.

‘Het stadsbestuur heeft de voorbije maanden intensief gewerkt aan een oplossing voor de stadiondossiers in Brugge. De proactieve zoektocht naar een oplossing voor een stadion voor Club Brugge en Cercle Brugge komt voort uit het beleidsplan 2019-2025 van de Stad, waarin een snelle en rechtszekere oplossing voor beide dossiers als prioritair werd opgenomen’, klinkt het.

Het verouderde Jan Breydel (44 jaar oud) zal vervangen worden door twee stadions, op twee verschillende locaties. ‘Dit biedt als voordeel voor de omwonenden van de huidige Olympiasite dat de impact op wedstrijddagen substantieel verminderd wordt, doordat 1 van de 2 ploegen de site binnen afzienbare tijd zal verlaten.’

‘De huidige Olympiasite, die ondertussen toch ook al een belangrijke voetbalhistoriek met zich meedraagt, heeft een aantal belangrijke troeven voor de ontwikkeling van een nieuw stadion voor Club Brugge. Stad Brugge is eigenaar van de gronden, er zijn dus geen onteigeningen nodig. Het gebied is bovendien planologisch juist bestemd en heeft ondertussen al 44 jaar een stadionfunctie.’

Op de locatie Blankenbergse Steenweg zal Club Brugge én Cercle Brugge oefenvelden inrichten. ‘De globale bestemming die door het GRUP voor deze zone wordt vastgelegd zal ook in die configuratie worden gerealiseerd. Tot aan de realisatie van het Cercle-stadion kan de vereniging gebruikmaken van de faciliteiten op de Olympiasite. Het stadsbestuur dankt de betrokken partners om constructief mee te werken aan een proactieve oplossing voor deze belangrijke dossiers.’

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws