Clement laat zich uit over selectie en wintertransfers: “Altijd een moeilijke periode”

Club Brugge wordt in verband gebracht met enkele spelers. Vooral een nieuwe aanvaller (Benteke, Gaich) lijkt een prioriteit. Tegenover Sporza laat coach Philippe Clement zich uit over zijn selectie en de wintermercato.

“Ik ben blij hoe de spelers zijn teruggekomen van de vakantie”, begint Clement. “De eerste trainingen waren gretig en scherp. Van mijn 27 veldspelers zijn er 26 fit en kon één speler een deel van de training meedoen. Dat is uniek. Door de rotatie heeft iedereen al kunnen spelen en hebben we de vele matchen al goed verteerd.”

Club Brugge wil alles winnen wat er te winnen valt. “We zijn nog op 3 fronten aanwezig en zijn nog heel ambitieus. De matchen tegen Manchester United in de Europa League spreken heel hard aan, maar we gaan ook volop voor de titel en de beker. Daar zullen we iedereen voor nodig hebben.”

Blauw-Zwart wordt onder meer met Christian Benteke en dure vogel Adolfo Gaich in verband gebracht. “Versterkingen in de winter? Een trainer wil bepaalde zaken altijd beter. Maar de wintermercato is altijd een moeilijke periode om spelers te halen. We zien wel welke zaken nog realiseerbaar zijn.”

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

Blauwzwart druk bezig met zomertransfers

De coronacrisis heeft ook zijn voordelen. Club Brugge zit al volop in transfermodus en kan daar meer tijd voor uittrekken dan anders....