Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert over malaise bij Anderlecht en waarom die niet te vergelijken is met moeilijke jaren van Club

Elf jaar zonder landstitel, bij Club Brugge weten ze als geen ander wat het is om in de miserie te zitten. Dat het anno 2019 vierkant draait bij Anderlecht maakt dat de fans van blauw-zwart op hun beurt met het nodige leedvermaak kunnen reageren. En hoe kijkt Vincent Mannaert naar de malaise bij de Brusselse aartsrivaal?

“Het heeft bij ons ook vierkant gedraaid, maar wij hebben nooit gedacht aan een open brief. Je hebt nu eenmaal periodes waarin het heel hard waait en in het geval van Anderlecht is dat momenteel windkracht 10. Ze zitten echt bijna op een historisch dieptepunt en dat is dus een heel moeilijke situatie”, analyseert onze manager in de podcast De Tribune op Radio 1.

“Ik zit natuurlijk op een ander bureau en bij een club waar het vandaag gelukkig goed gaat. Ik zou als eerste reactie denken van: je zit waar je zit en je moet proberen van heel hard te werken en met de juiste mensen tot de juiste beslissingen te komen. Dat klinkt heel erg clichématig, maar veel meer dan dat kan ik er niet over vertellen”, is Mannaert voorzichtig.

“Ik herken in ieder geval de kritiek uit onze beginperiode, die kan ik mij nog levendig herinneren. Het is natuurlijk wel niet te vergelijken in die zin dat we in het eerste jaar vicekampioen geworden zijn onder Christoph Daum en eigenlijk nog heel dicht bij de titel zijn gekomen. In de twee daaropvolgende seizoenen werden we telkens derde”, zegt onze CEO.

“We hebben het weleens 4 à 5 weken moeilijk gehad, maar we hebben het geen volledig seizoen moeilijk gehad. Er was altijd wel een moment van opleving dat maakte dat we toch binnen die top-3 bleven. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met de situatie waarin Anderlecht zich nu bevindt. Ik herinnner mij zelfs dat we in het kampioenenjaar 2016 fors verloren op Gent en dat er toen ook een supportersreactie kwam”, vertelt Mannaert.

“We hebben altijd wel het gevoel en de overtuiging gehad dat we wisten waarmee we bezig waren en zeker na de hervorming van structuur in jaar twee is het toch vrij snel stabiel geworden. Vanuit die stabiliteit hebben we vervolgens ook wel wat resultaten kunnen neerzetten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws